ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξαλλοι οι διπλωμάτες με τον Βενιζέλο

Έξαλλοι οι διπλωμάτες με τον Βενιζέλο

Πέρα από τις ναπολεόντειες πολιτικές παραδοξολογίες του, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται πως δεν παίζει με την ανοχή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Το περιστατικό είναι απολύτως πραγματικό και σημειώθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών. Επίτιμος πρέσβης κάλεσε στη διεύθυνση Α2, αρμόδιας για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, να ζητήσει διευκρινίσεις για τη συνέντευξη που έδωσε ο αντιπρόεδρος, υπουργός Εξωτερικών, κομματάρχης και οσονούπω προεδρεύων της Ε.Ε. στην «Sabah».

Μετά τα ατοπήματα και τα ολισθήματα ειδικά στην υπόθεση της Συρίας, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να πιάστηκε πάλι αδιάβαστος και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό για τα εθνικά θέματα.

Ο πολιτικός προϊστάμενος της ελληνικής διπλωματίας εμφανίστηκε στην τουρκική εφημερίδα πρόθυμος να συναντηθεί επίσημα με τον Τουρκοκύπριο εκπρόσωπο του ψευδοκράτους κ. Ντερβίς Έρογλου. Αν ισχύει αυτό, δικαιολογείται ο θυμός των διπλωματών που κάνουν λόγο για έκπτωση από την εθνική γραμμή που τηρείται πιστά επί τρεις δεκαετίες. Ο πρέσβης που επικοινώνησε με την Α2 μάλιστα ρώτησε αγριεμένα: «Μήπως θα αναγνωρίσει και το ψευδοκράτος;».

Στην τουρκική εφημερίδα, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να μίλησε για «πρόεδρο των Ελληνοκυπρίων» κι όχι για Πρόεδρο της Κύπρου (!) ενώ μόνος του εμφανίζεται έτοιμος να προσέλθει σε συνομιλίες με βάση τις «επαίσχυντες» συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου. Καλό θα ήταν να τον μαζέψει κάποιος διότι το ΥΠΕΞ δεν είναι ΠΑΣΟΚ και οι... μαλθακότητες εκεί χαρακτηρίζονται εθνικές υποχωρήσεις.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Ο Βενιζέλος, οι προσωπικές κόντρες και το ΥΠΕΞ σε «αυτόματο πιλότο»

Βενιζέλος-«SABAH»:Υπάρχουν ...«παρεξηγήσεις» μεταξύ μας με την Τουρκία

Σχέδιο αποχώρησης του Βενιζέλου μετά την ελληνική Προεδρία!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Την οδό της εξόδου βαδίζει ο Βενιζέλος!

Ανησυχία από το Παρίσι για τις 12 ελληνορθόδοξες μοναχές που απήχθησαν