ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: «Ο καλός μαθητής Σαμαράς στο πλευρό του κ. Μπαρόζο»

Δούρου: «Ο καλός μαθητής Σαμαράς στο πλευρό του κ. Μπαρόζο»

«Εκτός τόπου, εκτός χρόνου, χωρίς καμία συναίσθηση της τραγικής κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει βυθίσει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς μαζί με τον κ. Βενιζέλο τη χώρα, εμφανίστηκε ο κ. πρωθυπουργός» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

«Αναφέρθηκε στην ανάγκη καταπολέμησης της ανεργίας τη στιγμή που η κυβέρνησή του, εφαρμόζοντας την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, καταστρέφει συστηματικά κάθε προϋπόθεση ανάκαμψης της οικονομίας. Το 27.4% της ανεργίας σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Eurostat δίνει αποστομωτική απάντηση στον κ. Σαμαρά», σημειώνει η κα Δούρου και προσθέτει:

«Έκανε επίσης λόγο για «μέλλον, ελπίδα και γνώση» αναφερόμενος στους νέους, από τους οποίους η κυβέρνησή του στερεί το μέλλον, αναγκάζοντάς τους σε μαζική μετανάστευση!».

Όπως σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Σαμαράς μπερδεύει τους ρόλους: μιλά ως σχολιαστής ενώ είναι ο αρμόδιος πρωθυπουργός. Ο άνθρωπος που θυσιάζει την κοινωνία στο βωμό ενός αμφισβητούμενου πρωτογενούς πλεονάσματος».

«Η τοποθέτησή του, ως καλού μαθητή στο πλευρό του κ. Μπαρόζο, αποτελεί την αποθέωση της υποκρισίας. Το δίλημμα που τίθεται πλέον είναι: με τους υποκριτές, τους αρχιτέκτονες της κοινωνικής αναλγησίας ή με εκείνους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προτάσσουν την οικονομική ανασυγκρότηση με ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη;», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016