ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

Στην γειτονική Τουρκία, και συγκεκριμένα στην περιοχή Πέρα της Κωνσταντινούπολης, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής , ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πληροφορίες, οι αρχές εντόπισαν τα ίχνη του κ. Φιλιππίδη και έφτασαν στη σύλληψη του, μέσω του σήματος του κινητού του τηλεφώνου. Άλλωστε συχνές ήταν και οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις μέσω του κινητού του τηλεφώνου, που επίσης βοήθησαν τις αρχές στον εντοπισμό του.

Σε βάρος του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ.

Αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Ο ίδιος πάντως ο κ. Φιλιππίδης, σε συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει σε τηλεοπτικές εκπομπές μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης, είχε υπονοήσει πως βρίσκεται για επαγγελματικές υποθέσεις στις ΗΠΑ και πως θα επέστρεφε σύντομα στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το πόρισμα της επίκουρης εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από την αναλυτική κατάσταση των καταθέσεων του κ.Φιλιππίδη, προκύπτουν «αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων κατά τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ», αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

«Συμπερασματικά, από τον έλεγχο των ανωτέρω προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του Αγγέλου Φιλιππίδη προκύπτει ότι από το έτος 2008 μέχρι και το 2012, αυτοί έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικό ποσά, ορισμένα εκ των οποίων δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των οικείων ετών, ενώ επιπρόσθετα έχουν μέχρι σήμερα άγνωστη προέλευση (επιταγές)», αναφέρεται στο πόρισμα.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη
Με ανακοίνωσή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνεται και επίσημα η σύλληψη το βράδυ της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη.

Ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση παροχής επισφαλών δανείων προς επιχειρηματίες, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Φιλιππίδη «πρόδωσε» το κινητό του τηλέφωνο.

Πρόκειται για το πέμπτο ένταλμα σύλληψης που ενεργοποιείται από τα συνολικά επτά εντάλματα που έχουν εκδοθεί για την υπόθεση.

«Συνελήφθη χθες το βράδυ (22.40 ώρα) στην Κωνσταντινούπολη - μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές Αρχές ασφαλείας - ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος αναζητείτο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.»Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:

• 311 λίρες Τουρκίας,
• 5.615 ευρώ,
• 1.005 λίρες Αγγλίας,
• 18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,
• 220 φράγκα Ελβετίας,
• 1.514 δολάρια ΗΠΑ,
• δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB ,
• μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
• άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών
• δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και
• διάφορα έγγραφα

Διαβάστε επίσης:

Φιλιππίδης: Έχω λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα (vid)

Φιλιππίδης:Έρχομαι να απολογηθώ-Το ΤΤ είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια

Ξηρός και ΤΤ «τρομοκρατούν» το Μαξίμου

Δικαστές κατά Παπούλια και Δένδια

To εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Πώς το Newsbomb.gr βοήθησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου του ΤΤ

Προσωπικά δικαιωμένος δηλώνει ο Καμμένος από τις εξελίξεις για το ΤΤ

Φιλιππίδης: Στον Καρούζο δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ