ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξηρός και ΤΤ «τρομοκρατούν» το Μαξίμου

Ξηρός και ΤΤ «τρομοκρατούν» το Μαξίμου

-Εντολή Σαμαρά σε Δένδια και Αθανασίου «να πέσουν οι τόνοι».

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει και πάλι η ελληνική κυβέρνηση λίγες μόλις ημέρες πριν την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Τα χαμόγελα και τα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της χώρας , με αφορμή την έναρξης της ελληνικής προεδρία στην ΕΕ, δίνουν και πάλι τη θέση τους στην εσωστρέφεια και στα ενδοκυβερνητικά μαχαιρώματα.

Την ώρα που ο Α. Σαμαράς αναζητά πολιτικές ανάσες εκμεταλλευόμενος την «ανακωχή» με τους δανειστές, τα εσωτερικά προβλήματα προκαλούν νέους πονοκεφάλους στο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκονται τόσο το θέμα της απόδρασης του Χρ. Ξηρού όσο και το σκάνδαλο με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

«Όπλο» ή «νάρκη» το ΤΤ;

Ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να ξηλώσει το… πουλόβερ στην υπόθεση του ΤΤ, πρόθεση που τονίζεται συνεχώς από όλα τα στελέχη της κυβέρνησης τα οποία εκφράζουν τη βούληση του πρωθυπουργού να συγκρουστεί με κάθε εστία διαφθοράς και διαπλοκής ανεξάρτητα το ποιον μπορεί να ακουμπά.

Επισήμως η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εμπλακεί στο έργο της δικαιοσύνης την οποία στηρίζει απόλυτα και μέχρι τέλους και σε αυτήν την υπόθεση.

Στελέχη της Συγγρού όμως επισημαίνουν στον πρωθυπουργό ότι η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να τη φέρει σε ευθεία σύγκρουση με επιχειρηματικά συμφέροντα και να ανοίξει νέο μέτωπο για την κυβέρνηση. Ωστόσο, κύκλοι του Μαξίμου τονίζουν πως η υπόθεση του ΤΤ, σε συνδυασμό με τις έρευνες για τις μίζες στα εξοπλιστικά θα «δείξουν» ότι ο Α. Σαμαράς «χτυπά» τη διαπλοκή και δεν διστάζει να τα βάλει ακόμα και με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

dendiasathanasiou712014

Βγήκαν τα «μαχαίρια» για την απόδραση Ξηρού

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ για άμεσο εντοπισμό του Χρ. Ξηρού, η κυβέρνηση επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους στο εσωτερικό της που υψώθηκαν επικίνδυνα μεταξύ κορυφαίων υπουργών.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου άφησαν αιχμές εκατέρωθεν για τους χειρισμούς στην υπόθεση Ξηρού.

Κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με το πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να κάνουν ο καθένας το καθήκον του προκειμένου να βρεθεί ο διαβόητος τρομοκράτης.

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση αυτή ο Πρωθυπουργός επεσήμανε το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και ενημερώθηκε, ως προς τη πορεία των ερευνών αναζήτησης του μέλους της 17Ν.

Ακόμη, ενημερώθηκε για το υλικό που υπάρχει από τις κάμερες των φυλακών για το γνωστό πάρτι που έγινε με το Χριστόδουλο Ξηρό και τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και για τους λόγους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε η «άδεια» από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στον Χριστόδουλο Ξηρό να πάει στην πτέρυγα που κρατούνται οι ομοϊδεάτες του, Πυρήνες της Φωτιάς.

Ο κ. Σαμαράς, αφού εξέφρασε για ακόμη μια φορά την εκτίμηση που έχει στα πρόσωπα και το έργο των κ.κ. Αθανασίου και Δένδια, ζήτησε από τα δύο αυτά βασικά κυβερνητικά στελέχη, να βάλουν νερό στο κρασί της «βουβής» αντιπαράθεσης που έχουν ξεκινήσει πάνω στο τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης και τις προϋποθέσεις χορήγησης των αδειών των κρατουμένων και ειδικά αυτής που δόθηκε στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Πάντως, ο πόλεμος μεταξύ της Δικαιοσύνης και Αστυνομίας έχει βαθιές ρίζες και δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την κόντρα των κκ Δένδια και Αθανασίου.

Διαβάστε επίσης:

Δικαστές κατά Παπούλια και Δένδια

To εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Πώς το Newsbomb.gr βοήθησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου του ΤΤ

Προσωπικά δικαιωμένος δηλώνει ο Καμμένος από τις εξελίξεις για το ΤΤ

Φιλιππίδης: Στον Καρούζο δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ