ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτήσεις Δρίτσα στη Βουλή για την διαφθορά

Ερωτήσεις Δρίτσα στη Βουλή για την διαφθορά

Σε πρωτοβουλίες προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας καταθέτοντας ερωτήσεις, για ζητήματα διαφθοράς.

Η σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Όπως είχε προαναγγείλει, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνέχεια και ζητά πλήρη διερεύνηση όλων των ζητημάτων, που σχετίζονται με:

-τη διαφθορά στα εξοπλιστικά προγράμματα

-την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

-την ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από το λαθρεμπόριο καυσίμων και την πώληση νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Συγκεκριμένα :

1. «Από τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Αναστάσιο Νεράντζη, οι βουλευτές και μέλη της Νίκος Βούτσης, Θοδωρής Δρίτσας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησαν με την υπ΄αριθμ. Πρωτ. 69/13-1-2014 επιστολή τους

α. να κληθούν να προσέλθουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθ. Δαβάκης, ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Δημ. Γεωργιόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων κ. Πολ. Αδαμίδης και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων προκειμένου να ενημερώσουν την Επιτροπή για την διαδικασία και τα όργανα με τα οποία το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξασφαλίζει την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, τις υφιστάμενες διαδικασίες ελέγχου των αναδόχων δημοσίων συμβάσεων στον τομέα της Άμυνας, τα υλικά μέσα και τον μέσο χρόνο ολοκλήρωσης τέτοιων ελέγχων, καθώς και υφιστάμενους μηχανισμούς αποκλεισμού εταιρειών, που χρησιμοποίησαν αθέμιτα και παράνομα μέσα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος

00A38B93B26222F4C2D2A3A7BA5E0C89

β. να κληθούν να προσέλθουν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικ. Δένδιας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Νικ. Παπαγιανόπουλος, ώστε να διερευνηθούν στη βάση των καταγγελιών και δημοσιευμάτων κατά πόσο η Ελληνική Αστυνομία τηρεί το Σύνταγμα και τους Νόμους του ελληνικού κράτους.

γ. να κληθεί να προσέλθει ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γ. Σούρλας προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή για το ζήτημα της λαθρεμπορίας καυσίμων και αμέσως μετά να αποφασισθούν οι περαιτέρω ενέργειες.

2. Από τον Πρόεδρο της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη οι βουλευτές και μέλη της Γιώργος Βαρεμένος, Θοδωρής Δρίτσας, Αγνή Καλογερή και Βασίλης Χατζηλάμπρου ζήτησαν με την υπ΄αριθμ. Πρωτ. 70/13-1-2014 επιστολή τους,να κληθούν να προσέλθουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθ. Δαβάκης, ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Δημ. Γεωργιόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων κ. Πολ. Αδαμίδης, προκειμένου να ενημερώσουν την Επιτροπή για καίρια ερωτήματα, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω και σχετίζονται με το ποιοι, πότε, πώς και γιατί εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητοι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Επισημαίνεται με την ευκαιρία, ότι ύστερα από αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αύριο Τρίτη 14.1.2014 και ώρα 10.00 π.μ. θα προσέλθει στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στυλιανός Στασινόπουλος για να ενημερώσει σχετικά με την τύχη της λίστας Λαγκάρντ και για συναφή θέματα αρμοδιότητάς του».

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Μπέλτσιος, ένας φίλος του Άκη...

Χειροπέδες σε Εμμανουήλ και Μπέλτσιο για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Συνελήφθη και ο Γιάννης Μπέλτσιος για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Συνελήφθη ο Σωτήρης Εμμανουήλ για τα εξοπλιστικά

Πόσο ψηλά ήταν αυτοί που «έσπρωχναν» τον Κάντα;

Ακόμη 2 εκατ. ευρώ επέστρεψε στο δημόσιο ο Αντώνης Κάντας

Δέκα νέες κλήσεις για τα υποβρύχια!

Σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά: Έρχονται κι άλλα κατηγορητήρια

Προφυλακίσ​τηκε για τις μίζες στα εξοπλιστικά ο Δ. Παπαχρήστο​ς