ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόσο ψηλά ήταν αυτοί που «έσπρωχναν» τον Κάντα;

Πόσο ψηλά ήταν αυτοί που «έσπρωχναν» τον Κάντα;

Υψηλός θεσμικός παράγων ο υποστηρικτής του!

Η εφημερίδα Real news αναφέρει ότι όπως υποστηρίζει ο Α. Τσοχατζόπουλος ο Αντ. Κάντας δεν ήταν δική του επιλογή για τη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών, αλλά του επιβλήθηκε «από πάνω»!

Δεν αποκαλύπτει βέβαια πόσο… «πάνω» ήταν ο υποστηρικτής του.

Το newsbomb.gr σας αποκαλύπτει λοιπόν ότι αυτός ο οποίος «έσπρωχνε» τον κατηγορούμενο σήμερα για σωρεία μιζών για τα εξοπλιστικά την δεκαετία του 1990 είναι:

Υψηλός θεσμικός παράγοντας της χώρας!

Δεν θέλουμε με αυτή την αποκάλυψη να υπαινιχθούμε οποιαδήποτε εμπλοκή του υψηλού αυτού θεσμικού παράγοντα στο χορό με τις μίζες.

Αλλά την κάνουμε για την πληρότητα του ρεπορτάζ και επειδή πιστεύουμε, ότι σε τέτοια σοβαρότατα ζητήματα δεν χωρούν σκοπιμότητες που οδηγούν σε απόκρυψη στοιχείων…

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποκλειστικές πληροφορίες μας:

Όταν το 1993 το ΠΑΣΟΚ ξανάγινε κυβέρνηση, ο Αντ. Κάντας προσέγγισε τον στενό συνεργάτη του τότε υπουργού Άμυνας Γερ. Αρσένη, τον Στ. Σπαθή και του ζήτησε να τοποθετηθεί στη γενική διεύθυνση εξοπλισμών ή σε άλλη νευραλγική θέση στο υπουργείο επειδή, όπως του είπε, «είμαι φίλος με τον… και το θέλει αυτό»!

Και του ανέφερε το όνομα γνωστού υπουργού και φίλου του Αρσένη…

Ο Γερ. Αρσένης «δεν τσίμπησε».

Και δεν του έκανε το χατίρι. Δεν τοποθέτησε τον Κάντα στο υπουργείο.

Λίγο καιρό όμως αργότερα ο Κάντας τοποθετήθηκε σε οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών, συγκεκριμένα στο Εθνικό Ίδρυμα Επαναπατριζόμενων Ομογενών…

Και όταν, το 1996 μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη ο Κ. Σημίτης έδιωξε τον Γερ. Αρσένη απ’ το ΥΠΕΘΑ και τοποθέτησε εκεί τον Α. Τσοχατζόπουλο, περιέργως τότε ο ίδιος θεσμικός (σήμερα) παράγοντας ζήτησε απ’ τον Άκη να βάλει στη γενική διεύθυνση εξοπλισμών τον Αντ. Κάντα.

Όπερ και έπραξε ο Άκης, τοποθετώντας τον κάτω απ’ τον δικό του άνθρωπο, τον Γ. Σμπώκο…

Έχει λοιπόν κατά τούτο δίκιο ο Άκης, ότι δηλαδή δεν ήταν δικιά του επιλογή ο Κάντας.

Βέβαια λίγο αργότερα τα βρήκαν και –όπως κατηγορούνται- κάνανε δουλειές μαζί…

Υ.Γ.: Εμείς, κόντρα στη διαπλεκόμενη σιωπή των ΜΜΕ των «νταβατζήδων» θα ξαναρωτήσουμε: Ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης δεν είχε πάρει χαμπάρι για τα πάρτι με τις μίζες στο υπουργείο Άμυνας; Είναι δυνατό; Και ποιος το πιστεύει αυτό;

Διαβάστε επίσης:

Ακόμη 2 εκατ. ευρώ επέστρεψε στο δημόσιο ο Αντώνης Κάντας

Δέκα νέες κλήσεις για τα υποβρύχια!

Σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά: Έρχονται κι άλλα κατηγορητήρια

Προφυλακίσ​τηκε για τις μίζες στα εξοπλιστικά ο Δ. Παπαχρήστο​ς