Εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ

Εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ

Με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες του κόμματος για τις 13 Περιφέρειες και τον Δήμο Αθηναίων.


Η διήμερη συνεδρίαση του οργάνου ήταν αρκετά θυελλώδης, με έντονες διαφωνίες από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, κυρίως για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και δευτερευόντως για εκείνη του Θεόδωρου Καρυπίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι δυο πλευρές διαφωνούσαν ακόμα και για την διαδικασία, υπήρξε ψηφοφορία του Σώματος για το αν θα ψηφίζονταν ενιαία εν είδει «πακέτου» οι υποψηφιότητες, όπως πρότεινε η πλειοψηφία, ή αν θα γινόταν διαφορετική ψηφοφορία για οποιαδήποτε διαφωνία εγείρετο, πρόταση που «κατέβασε» η Αριστερή Πλατφόρμα.

Υπέρ της πρώτης πρότασης ψήφισαν 97 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και κατά 63, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ψηφοφορία για την έγκριση των υποψηφιοτήτων συνολικά.

Αυτές, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, με την Αριστερή Πλατφόρμα όμως να επιλέγει την αποχή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι υποψήφιοι που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 13 Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι 9 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και 4 συνεργαζόμενοι, καθώς και στο Δήμο της Αθήνας, εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή.

Είχε προηγηθεί ψηφοφορία επί του τρόπου έγκρισης των υποψηφίων, κατά την οποία επί των παρόντων ψήφισαν 96 μέλη υπέρ του να εγκριθούν όλες οι υποψηφιότητες συνολικά με μια ψηφοφορία και 67 μέλη να εγκριθούν οι υποψηφιότητες ξεχωριστά η καθεμιά.

Τα ονόματα των υποψηφίων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις 13 Περιφέρειες και το Δήμο της Αθήνας είναι τα εξής:

Δήμος Αθήνας: Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Αττική: Ρένα Δούρου

Κεντρική Μακεδονία: Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Δυτική Ελλάδα: Βασίλης Χατζηλάμπρου

Θεσσαλία: Ηρώ Διώτη

Κρήτη: Μιχάλης Κριτσωτάκης

Πελοπόννησος: Οδυσσέας Βουδούρης

Αν. Μακεδονία – Θράκη: Κώστας Μορφίδης

Δυτική Μακεδονία: Θόδωρος Καρυπίδης

Στερεά Ελλάδα: Βαγγέλης Αποστόλου

Ήπειρος: Όλγα Γεροβασίλη

Βόρειο Αιγαίο: Αγλαΐα Κυρίτση

Νότιο Αιγαίο: Μπενέτος Σπύρου

Ιόνια Νησιά: Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Διαβάστε επίσης: 

Μαλλιά κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ