ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκανδαλίδης: Απαιτείται εθνική συνεννόηση

Σκανδαλίδης: Απαιτείται εθνική συνεννόηση

Την ανάγκη να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τα επόμενα βήματά της τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σοβαρή πρόταση και πρέπει να γίνει όσο γίνεται γρηγορότερα. Πρέπει να καταλήξει η κυβέρνηση στο τι θέλει να κάνει και να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να γίνει συζήτηση» είπε στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στο ερώτημα αν είναι η στιγμή για μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με θέμα το χρέος και την επόμενη ημέρα.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε: «Η υπόθεση των Ευρωεκλογών δεν είναι τόσο απλή, είναι πάρα πολύ σημαντική. Και δεν έχει να κάνει τόσο με το αποτέλεσμα όσο με τους όρους που πάμε στις Ευρωεκλογές. Δηλαδή, ακούσατε τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, υπάρχει μια σειρά εκβιασμών. Τα success story του κ. Σαμαρά δεν είναι και στην καλύτερή τους στιγμή. Ολοι λένε, και ο κ. Σαμαράς και ο Βενιζέλος ότι το μνημόνιο τελειώνει τον Απρίλιο, τον Μάιο. Εγώ λοιπόν θα πάω στις εκλογές και θέλω να ξέρω ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το επόμενο βήμα. Ποια είναι η θέση των πολιτικών κομμάτων. Θέλω εθνική συνεννόηση. Θέλω νέα συμφωνία. Ποιο είναι το επόμενο βήμα της χώρας; Να μας το πουν και να γίνει συζήτηση».

Στην επισήμανση αν όταν μιλά για εθνική συνεννόηση εννοεί ότι αναφέρεται για συνεννόηση με την αντιπολίτευση ο κ. Σκανδαλίδης είπε: «Βεβαίως» και σημείωσε: «Για να μην αδικώ και τον κ. Βενιζέλο πρέπει να πω ότι ανεξάρτητα από τις αντιπαραθέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερή γραμμή πάντα ότι είναι ανοιχτή η πόρτα για την εθνική συνεννόηση. Εγώ πιστεύω ότι όλοι πρέπει να πάρουν θέση ανοιχτά στον ελληνικό λαό, ούτε με μισόλογα, ούτε με ευχές», ενώ τόνισε ότι κακώς ο κ. Σαμαράς δεν έχει καλέσει τον κ. Τσίπρα για το θέμα του χρέους της χώρας.

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στα εξής θέματα:

Για την “Ελιά”:

Υπάρχει μία συμπαράταξη δυνάμεων, μπορεί να προέρχονται οι πιο πολλές από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ , νομίζω ότι κ. Κουβέλης ευθύνεται για το ότι από την αρχή δεν προχώρησε αυτό, με τη λογική ότι αν ήταν και η ΔΗΜΑΡ θα ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Μπορεί να είναι ένα δειλό βήμα, όμως είναι ένα βήμα που πιστεύω ότι θα αποδώσει στις εκλογές, θα υπάρξει μία συσπείρωση, φτάνει εσωτερικά και όλες οι δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα να δώσουν δυναμικό παρών, συσπειρωμένες.

Για όσα λένε οι επικριτές του με αφορμή τη δήλωσή του ότι «Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τελείωσε»:

Αυτό που είπα παραφράστηκε και παραφράστηκε σκόπιμα. Διότι δεν είναι δυνατόν να λέω μια σειρά συλλογισμούς, ότι το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε έχει τελειώσει, αλλά υπάρχει παντού στους μαζικούς χώρους και στους θεσμούς. Η ανασύνταξη εδώ που φτάσαμε είναι μπροστά μας δεν μπορεί να είναι πίσω μας και αυτό είναι ένα πείραμα που γίνεται και πρέπει να πετύχει πάση θυσία. Είναι όλα ανοιχτά μετά τις Ευρωεκλογές. Σε ότι αφορά αυτούς που με κατηγορήσανε είναι λίγο δύσκολο να κάνεις σε μένα μαθήματα κομματικού πατριωτισμού όποιο στέλεχος και να είσαι στο ΠΑΣΟΚ, διότι είναι φανερό αυτό που έχω πει από την αρχή ότι θα κλείσω την πόρτα.

Για τα οικονομικά του κόμματος και αν η “Ελιά” αποτελεί το προκάλυμμα για να μην πληρώσει το ΠΑΣΟΚ τα χρέη του:

Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι θα υπήρχε ποτέ οποιαδήποτε σκέψη τέτοια. Η υπόθεση ανασύνταξης της δημοκρατικής παράταξης έχει να κάνει με ευρύτερα θέματα και αυτά τα θέματα θέλει να εξυπηρετήσει. Θα ήταν πολύ “μικρό” για το ΠΑΣΟΚ να απαρνηθεί τον εαυτό του στο όνομα μιας τέτοιας πρακτικής. Δεν θα γίνει το ΠΑΣΟΚ «Νέος Πανιώνιος».

Για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου σε σχέση με την “Ελιά” και αν αυτή η στάση μπορεί να τον οδηγήσει στο να ιδρύσει νέο κόμμα:

«Αυτό θα ήταν μία καρικατούρα που θα έφερνε τα πράγματα πίσω. Το 2007 δεν μπορεί να επαναληφθεί στο ΠΑΣΟΚ. Ανεξάρτητα από τα λάθη που έγιναν στην οργάνωση της συνδιάσκεψης, πιστεύω ότι η τελική θέση του Γιώργου Παπανδρέου δεν βοήθησε τα πράγματα. Εγώ θέλω να επαναλάβω και αφορά τους πάντες και όλους τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ ότι αυτή τη στιγμή κανείς δεν θα πρέπει να θέλει να δικαιώσει απλά την προσωπική του διαδρομή. Πρέπει να την υπερβεί, πρέπει να την υπερβούμε αυτή τη διαδρομή και να βγούμε με μια ουσιώδη ενότητα όσων δυνάμεων απέμειναν στο χώρο».

Διαβάστε επίσης:

Παπανδρέου και «δελφίνοι» αμφισβητούν ανοιχτά τον Βενιζέλο

Βελούδινο» ή ηχηρό το διαζύγιο μεταξύ Γιώργου και Βενιζέλου;

«Βόμβα» Σκανδαλίδη:Το ΠΑΣΟΚ πέθανε - Ανάγκη άμεσων εκλογών!

«Όχι τη Φώφη!» απαιτούν Μόσιαλος-Λοβέρδος

«Δάκτυλο» Σημίτη βλέπουν οι Βενιζελικοί πίσω από το «Ποτάμι»

Ένα βήμα πίσω στη σχέση ΠΑΣΟΚ-«58»