ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία Γκιουλέκα στη Βόρεια Ήπειρο

Περιοδεία Γκιουλέκα στη Βόρεια Ήπειρο

Επίσκεψη στις περιοχές της Κορυτσάς, του Αργυροκάστρου, των Αγίων Σαράντα και της Χειμάρρας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες περιόδευσε στα σχολεία της ελληνικής μειονότητας, ενώ συναντήθηκε με μαθητές και εκπαιδευτικούς, συζητώντας μαζί τους για τις προοπτικές που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής, για την καθημερινή λειτουργία τους, αλλά και για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά την περιοδεία του παρακολούθησε τις σχολικές εορτές που ετοίμασαν οι μαθητές και το προσωπικό των ελληνικών εκπαιδευτηρίων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τις εορταστικές εκδηλώσεις τις ελληνικής μειονότητας στις περιοχές της Κορυτσάς και της Χειμάρρας, όπως παρακολούθησε και αντίστοιχες εκδηλώσεις στους Άγιους Σαράντα και στο Αργυρόκαστρο-Δερβιτσάνη.

«Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εδώ για τα όσα προσφέρουν στις νέες γενιές κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τις παραστάσεις που ετοίμασαν. Αυτά τα παιδιά έχουν μόνο να μας προσφέρουν. Μας δίνουν απλόχερα υπερηφάνεια, θάρρος, κουράγιο. Αυτή η γενιά είναι η απόδειξη και η διαβεβαίωση ότι η ιστορία θα συνεχίσει να γράφεται αέναα σε αυτό τον μαρτυρικό τόπο», τόνισε ο κ. Γκιουλέκας.

Taxalia.blogspot

Διαβάστε επίσης: Μάτης: «Να λήξει άμεσα η εκκρεμότητα!»