Το «μπρα ντε φερ» Σαμαρά για την Τράπεζα της Ελλάδος

Newsbomb

Στη ζυγαριά των ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών η επιλογή του κεντρικού τραπεζίτη

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το ποιος θα αναλάβει τα ηνία της ΤτΕ και αν η επιλογή θα προκύψει μετά από πολιτική συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Στις 20 Ιουνίου ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το αν θα αλλάξει το πρόσωπο που θα κρατά στα χέρια του το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Στις 12 Ιουνίου λήγει η θητεία Προβόπουλου, με αποτέλεσμα εδώ και μήνες να είσαι σε πλήρη εξέλιξη μια παρασκηνιακή διαβούλευση για το αν θα πρέπει να παραμείνει για ακόμα πέντε χρόνια ή να επιλεχθεί άλλο πρόσωπο.

Ένα από τα ονόματα που έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει είναι και αυτό του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αρνείται συνεχώς ότι έχει υπάρξει κάποια «κρούση» από το Μαξίμου προς τον ίδιο για να αναλάβει αυτή τη θέση.

Όπως έχουμε γράψει στο Newsbomb, η θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας δεν αποκλείεται να αποτελέσει σημείο «συμφωνίας» με την αντιπολίτευση παράλληλα με την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας στις αρχές του 2015. Δεν αποκλείεται λοιπόν, να γίνει «ανταλλαγή» προσώπων που στηρίζονται ή έστω έχουν την ανοχή των κομμάτων.

Ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο θέμα" ανέφερε ότι την απόφαση για την Τράπεζα της Ελλάδας θα λάβει αποκλειστικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ στην απόφαση δεν θα έχει καμία συμμετοχή ή Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή άλλοι ευρωπαϊκοί φορείς.

Προφανώς και αυτή η αναφορά συμπληρώνει ένα ακόμα κομμάτι του πάζλ που φέρνει όλο και πιο κοντά την πληροφορία του Newsbomb ότι η νέα διοίκηση στην ΤτΕ θα προκύψει μετά από "εσωτερική" διαβούλευση.

Παράλληλα, με τη δήλωση αυτή ο Στουρνάρας ξαναβάζει τον αυτό του στο… παιχνίδι της ΤτΕ αν και το τελευταίο διάστημα υπήρχε η αίσθηση ότι την θέση την είχε εξασφαλίσει ο κ. Προβόπουλος.

Μείζον ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι από την δήλωση Στουρνάρα προκάλεσε τη δυσφορία και του ΠΑΣΟΚ αφού στη Χαριλάου Τρικούπη αισθάνονται παραγκωνισμένοι από τις εξελίξεις και από τις σκέψεις του πρωθυπουργού.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ ότι «με 1,5 εκατομμύριο ανέργους δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με την καριέρα.

Διαβάστε επίσης:

Οι κρίσιμες 2+1 συμφωνίες που θα κρίνουν τις εθνικές εκλογές

Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω: Απώλειες μισθών 38% - Απώλειες συντάξεων 45%

Εκλογές 2014 - Πριν ψηφίσω να μην ξεχάσω: Οι δήθεν διαπραγματεύσεις

Γ. Προβόπουλος: Ήρεμος, σίγουρος και... υπεράνω ευθυνών

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved