ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2014: «Εξαφανίζεται» η ΔΗΜΑΡ από τον πολιτικό χάρτη

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2014: «Εξαφανίζεται» η ΔΗΜΑΡ από τον πολιτικό χάρτη

Γιατί ο λαός τιμώρησε το κόμμα του Φ. Κουβέλη

Βαρύ είναι το κλίμα στην Αγίου Κωνσταντίνου από τα πρώτα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Το κόμμα του Φ. Κουβέλη όχι απλά δεν θα καταφέρει να βγάλει ευρωβουλευτή αλλά βλέπει τα ποσοστά του να καταποντίζονται και να κυμαίνονται από 1% - 2%.

Η αυριανή μέρα θα βρει τη ΔΗΜΑΡ σε κρίση, με τα στελέχη του να θέτουν από σήμερα θέμα ηγεσίας αφήνοντας αιχμές για τις πολιτικές επιλογές του Φ. Κουβέλη.

Ο λαός με την ψήφο του έδειξε πως δεν ανέχεται την πολιτική της «ανεμοδούρας» και τη λογική «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Ο κ. Κουβέλης πληρώνει απόψε την συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Σαμαράς και Βενιζέλος τον «στρίμωξαν» το 2012, τον έβαλαν στην κυβέρνηση, τον ανάγκασαν να στηρίξει αντιλαϊκές πολιτικές και σήμερα η ΔΗΜΑΡ τιμωρείται και για αυτή της την επιλογή.

Η τακτική που ακολούθησε στη συνέχεια, με τα συνεχή «παρών» και «λευκά» σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, όπως η απόφαση να μην στηρίξει άρση ασυλίας Παπανδρέου και Βενιζέλου για τα μεγάλα σκάνδαλα των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ και άλλων, σήμερα καταδικάζεται από τον ελληνικό λαό.

Επίσης, οι εναγκαλισμοί τελευταία με τον Γ. Παπανδρέου και η φημολογία περί δημιουργίας νέου κεντροαριστερού πόλου υπό τον ίδιο και τον άνθρωπο που μας έβαλε στα μνημόνια και στο ΔΝΤ, του έδωσαν τη χαριστική βολή από τους ψηφοφόρους.

Ο Φ. Κουβέλης περνάει απόψε ίσως το δυσκολότερο βράδυ του στην πολιτική του καριέρα. Η ΔΗΜΑΡ καταποντίστηκε και κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει αύριο για το κόμμα που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, συσπειρώνοντας προσωπικότητες της κεντροαριστεράς και του σοσιαλισμού.

Η αυριανή μέρα θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση του Φ. Κουβέλη που σε σημερινές του δηλώσεις απέφυγε να πει οτιδήποτε για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα εκλογών 2014: «Αγγίζει» τις τέσσερις μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ευρωεκλογές 2014 - Αποτελέσματα: Ο Βενιζέλος πήρε παράταση… αλλά για πόσο;

Exit polls 2014: Tα τελικά αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές

Αποτελέσματα Εκλογών 2014: Τα exit polls για την Περιφέρεια Αττικής

Ευρωεκλογές 2014, Αποτελέσματα: Πώς θα κυβερνήσουν την επόμενη μέρα;