ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FAZ: «Ο Χαρδούβελης διατυπώνει μια πολύπλοκη αλήθεια»

FAZ: «Ο Χαρδούβελης διατυπώνει μια πολύπλοκη αλήθεια»

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα αναμορφώσει τη χώρα με περισσότερη ορμή και πειστικότητα. Σε σχέση με αυτόν τον στόχο, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, στον οποίο προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι κατώτερος των προσδοκιών», παρατηρεί σε σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Επίσης διευκρινίζει: «Μετά τις απώλειες που σημείωσαν τα κυβερνητικά κόμματα στις ευρωεκλογές, ο Σαμαράς επιδιώκει πρωτίστως να ικανοποιήσει τον κυβερνητικό του εταίρο και τις κομματικές πτέρυγες και να αποτρέψει την φυγή ψηφοφόρων προς τους φασίστες, τοποθετώντας στην κυβέρνηση έναν υπουργό που δεν περνά απαρατήρητος».

Αντίθετα, η εφημερίδα χαιρετίζει την υπουργοποίηση του Γκίκα Χαρδούβελη, τον οποίο χαρακτηρίζει «αχτίδα ελπίδας», καθώς «εισέρχεται στην κυβέρνηση ένας έμπειρος οικονομολόγος, ο οποίος ανήκει στους μεταρρυθμιστές από την εποχή της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ο οποίος αργότερα προέβλεψε την δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας».

Ωστόσο, επισημαίνεται στο σχόλιο, «ένας διάσημος οικονομολόγος από μόνος του δεν μπορεί να φέρει την χώρα σε πορεία επιτυχίας, κυρίως όταν στο υπουργικό συμβούλιο εξακολουθεί να μένει ριζωμένη η παλιά πελατειακή νοοτροπία». Με αυτό το δεδομένο, η Frankfurter Allgemeine Zeitung εκτιμά ότι θα συνεχισθεί η διελκυστίνδα για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. «Στην Αθήνα ξεχνούν εύκολα ότι δεν είναι οι οικονομολόγοι του διαμετρήματος ενός Χαρδουβέλη που έριξαν την χώρα στην κρίση, αλλά η ανθεκτική σε κάθε αλλαγή κομματική διαπλοκή».

πηγη DW

Διαβάστε επίσης

Γκίκας Χαρδούβελης: Στο δρόμο που χάραξε ο Στουρνάρας

Ρoή Ειδήσεων