ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντρέι Μ. Μασλόφ: Το προφίλ του νέου Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα

Αντρέι Μ. Μασλόφ: Το προφίλ του νέου Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα

Με χθεσινό διάταγμα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε νέο Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στηνΕλλάδα τον Αντρέι Μάσλοφ. Αυτό είναι το βιογραφικό του, όπως παρουσιάζεται απο του Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας.

Ο Αντρέι Μιχαήλοβιτσς Μασλόφ γεννήθηκε το 1955. Σε ηλικία 22 ετών αποφοίτησε από το Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, που υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων τότε της ΕΣΣΔ, σήμερα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το 1999 παρακολούθησε μαθήματα στη Ρωσική Ακαδημία Δημόσιας Υπηρεσίας υπό τον Πρόεδρο της Ρωσίας.

Εκτός από τη ρωσική, κατέχει τέσσερις γλώσσες: γαλλικά, αγγλικά, ελληνικά και ιταλικά.

Από το 2007 ανήκει στη διπλωματική βαθμίδα του Έκτακτου και Πληρεξούσιου Υπουργού Α' Πρεσβευτικής Βαθμίδας.

Του δόθηκε τιμητικός τίτλος για την «Ενίσχυση της Στρατιωτικής Κοινοπολιτείας». Διαθέτει σημαντική εμπειρία εργασίας στον κεντρικό μηχανισμό του Υπουργείου και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα:

Από το 1977-1981 εργάστηκε στην Πρεσβεία της ΕΣΣΔ στην Δημοκρατία της Κύπρου, ενώ από το 1984 έως το 1988 τέλεσε Τρίτος Γραμματέας της Πρεσβείας της ΕΣΣΔ στη Γαλλία.

Για διάστημα πέντε ετών, από το 1992 έως το 1997, υπηρέτησε στις βαθμίδες του Πρώτου Γραμματέα, του Συμβούλου και του Ανώτατου Συμβούλου της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ιταλία.

Από το 1997 έως το 2004 τέλεσε Ανώτατος Σύμβουλος, Επικεφαλής και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Ασφαλείας και Αφοπλισμού. Την ίδια χρονιά (2004) και για έξι χρόνια (2010) ανήκε στις βαθμίδες του Συμβούλου και του Πληρεξούσιου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ιταλία.

Τέλος, από τον Αύγουστο του 2010 έως το 2014 τέλεσε διευθυντής του Τέταρτου Ευρωπαϊκού Τμήματος το οποίο αφορά στις εξής χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Κύπρος, Μακεδονία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία, Κροατία και Μαυροβούνιο.

Σήμερα αναμένεται με επόμενο διάταγμα η ανάκληση του παρόντος Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Βλαντιμίρ Ι. Τσχικβισβίλι, ώστε ο Α.Μ. Μασλόφ να αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του Πρέσβη.

Διαβάστε επίσης:

Νέος Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα ο Αντρέι Μάσλοφ