ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η Διυπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανική Πολιτική

Σε εξέλιξη η Διυπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανική Πολιτική

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Βιομηχανική Πολιτική, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκου Δένδια.


Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται οι πολιτικές για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και η σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την παραγωγή.

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Στην αυριανή συνεδρίαση προσκλήθηκαν και μετέχουν, λόγω αρμοδιοτήτων επί των θεμάτων που θα συζητηθούν και οι υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, καθώς και ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος.

O γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Γιώργος Στεργίου παρέχει τη διοικητική και τεχνική υποστήριξη.
Από τον ΣΕΒ θα παρευρεθούν ο πρόεδρος Θόδωρος Φέσσας και ο επίτιμος πρόεδρος Δημήτρης Δασκαλόπουλος, όπως επίσης ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Γιάννης Κυριακού.