ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαγρύπνηση και αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις ζήτησε ο Σαμαράς

Επαγρύπνηση και αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις ζήτησε ο Σαμαράς

Τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη χώρα ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από τους υπουργούς που θα βρεθούν στο Παρίσι στις 2 Σπετεμβρίου προκειμένου να διαπραγματευτούν με την τρόικα.


Ο πρωθυπουργός μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το θέμα των ελληνικών ομολόγων, σε μια προσπάθεια να τονωθεί το ηθικό ενόψει της κρίσιμης συνάντησης. Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει πως το 80% των απαιτούμενων έχει γίνει πράξη, σύμφωνα με την καταγραφή δράσεων που έγινε τελευταία. Μάλιστα κανονίστηκε στο επόμενο διάστημα, ο Γκίκας Χαρδούβελης να έχει επαφές με τα στελέχη που θα ταξιδέψουν στη Γαλλία, προκειμένου να καθορίσουν από κοινού συγκεκριμένα χρονιδιαγράμματα.

Όπως επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος παρευρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η νέα αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο θα πρέπει να σηματοδοτήσει την αλλαγή στάσης της χώρας και την οριστική έξοδο από την κρίση. «Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι εντός και εκτός Ελλάδος» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα για τον τομέα ευθύνης του υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου ο κ. Βενιζέλος, διευκρίνισε πως πρέπει να μελετηθεί η σχετική έκθεση αξιολόγησης και μετά να ληφθούν αποφάσεις. Επανέλαβε πάντως ότι το μήνυμα της κυβέρνησης στους δημοσίους υπαλλήλους θα πρέπει να είναι το αίσθημα της ασφάλειας και να μην τελούν υπό το φόβο της απόλυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά την τοποθέτησή του ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής του ασφαλιστικού και του υφιστάμενου πλαισίου των εργασιακών σχέσεων ενώ τόνισε πως η πρώτη κατοικία των φτωχών και των μεσαίων οικογενειών θα προστατευθεί από τους πλειστηριασμούς.

Στη σύσκεψη, το παρών έδωσαν οι κ.κ. Χαρδούβελης, Σταϊκούρας, Μαυραγάνης, Βρούτσης, Δένδιας, Χριστοφιλοπούλου, Αθανασίου, καθώς και οι Πρωτόπαππας και Γερακάκης από την επιτροπή παρακολούθησης κυβερνητικού έργου οι οποίοι θα μεταβούν στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης:

Ρένα Δούρου: Σήμερα αναλαμβάνουμε την ευθύνη