Και το χαρτοφυλάκιο της Ιθαγένειας στον Αβραμόπουλο

Newsbomb

Την πρόθεσή του να αναθέσει και το χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας στον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, εξέφρασε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνγκερ.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που τίθεται υπό την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε την πρόθεση του να αναθέσει και το χαρτοφυλάκιο της ευρωπαϊκής ιθαγένειας στον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων στην αντιμετώπιση του ιού Έμπολα στην Αφρική, ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ είπε ότι ζήτησε ήδη από τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Κύπριο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων , Χρήστο Στυλιανίδη να μεταβούν στην Αφρική προκειμένου να επιδειχθεί το ενδιαφέρον και η ενεργός παρουσία της ΕΕ στο πρόβλημα αντιμετώπισης του ιού.

Με λύπη μου διαπίστωσα, τόνισε ο κ. Γιούνγκερ, ότι η Ευρώπη δεν είχε κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση του ιού, όσο τα κρούσματα εντοπίζονταν στις χώρες της Αφρικής.

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν μόλις εμφανίσθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη, είπε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν.

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί ο Άδωνις: Υπερβολικές οι μειώσεις στους μισθούς των βουλευτών

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved