Προκαλεί ο Άδωνις: Υπερβολικές οι μειώσεις στους μισθούς των βουλευτών

Προκαλεί ο Άδωνις: Υπερβολικές οι μειώσεις στους μισθούς των βουλευτών

Την ώρα που με τις υπογραφές του στα Μνημόνια εξαθλίωσε εκατομμύρια Ελλήνων και τους υποχρέωσε να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σαμαρά διατείνεται πως η «κάστα» των βουλευτών έχει αδικηθεί περισσότερο από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα του Δημοσίου από την οικονομική κρίση!

Ξεπέρασε κάθε όριο θράσους ο Άδωνις Γεωργιάδης...

Μιλώντας στη Βουλή για το θέμα των περικοπών που έχουν υποστεί στις αποζημιώσεις τους οι βουλευτές ανέφερε ότι καλώς έγινε και «έτσι έπρεπε να γίνει», αλλά χαρακτήρισε «υπερβολή» την προς τα κάτω βουλευτική μισθολογική πορεία.

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι 300 έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιονδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου!

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφερόμενος στις περικοπές που έχουν υποστεί οι βουλευτές είπε στους συναδέρφους του: «Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας. Πάνω από το 50% με το φόρο. Πλησιάζει το 60%. Όπως ήταν υπερβολή προς τα πάνω αυτό που γινόταν προ της κρίσεως, έχει φτάσει η υπερβολή προς τα κάτω, κύριε Πρόεδρε, τώρα».

Μάλιστα κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής –τώρα που η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα όπως είπε- «να βγούμε μόνοι μας και να υπερασπιστούμε στην κοινωνία το θεσμό του Κοινοβουλίου, ο οποίος εν μέσω κρίσεως έκανε στον εαυτό του ποσοστιαία τη μεγαλύτερη μείωση αποζημίωσης, τη μεγαλύτερη μείωση αποδοχών από οποιοδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου. Η Βουλή υπερέχει στο διπλάσιο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στη μείωση. Εμείς κάναμε στους εαυτούς μας τη μεγαλύτερη μείωση από οποιαδήποτε μείωση ψηφίσαμε για τους πολίτες. Και καλά κάναμε, γιατί έτσι έπρεπε» είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη βουλευτική σύνταξη η οποία όπως είπε «είναι 70% κάτω» ενώ σχολίασε και την παραίτηση των βουλευτών από τα αναδρομικά και παρατήρησε «ο καθένας μας παραιτήθηκε από περισσότερα από 150.000 ευρώ αναδρομικά. Αναδρομικά που άλλοι κλάδοι της ελληνικής κοινωνίας διεκδίκησαν δικαστικώς και τα πήραν ή τα παίρνουν».

Διαβάστε επίσης:

Οι δανειστές «παίζουν» με τον Σαμαρά!