Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σακελλαρίδης: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα και εκβιασμούς

Newsbomb

«Δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι δυνατόν να τίθενται τελεσίγραφα με ένα τρόπο ωμό και σκληρό» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA το πρωί της Τρίτης (17/02/2015) σχολιάζοντας τις εξελίξεις από το χθεσινό Eurogroup.

«Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε ένα πράγμα, σε μια αμοιβαία σταθερή συμφωνία. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει κοινή συνέναιση για να προκύψει μια κοινή λύση. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό για την δημοκρατία αυτο που συμβαίνει. Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Προσερχόμαστε σε ένα διάλογο για να βρούμε κοινούς στόχους» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «δεν πρόκειται να συρθούμε από κανέναν με τελεσίγραφα και εκβιασμούς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «αυτή η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα μπορούσε να λήξει μέσα σε μία εβδομάδα».

Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παγώσει το πρόγραμμά της σε αντάλλαγμα μιας συμφωνίας, απάντησε πως δεν θα ζητήσουμε παράταση ενός προγράμματος που γνωρίζουμε πως έχει αποτύχει. «Με απόλυτη νηφαλιότητα θα συνεχίσουμε τις επαφές και τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης.

Δήλωσε ακόμα απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, καθώς η κυβέρνηση είναι σε διαρκή επαφή με την ΕΚΤ και τον κ. Ντράγκι, και το τραπεζικό σύστημα της χώρας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.