ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η ανακοίνωση του ονόματος του Πρόεδρου της Δημοκρατίας

Σήμερα η ανακοίνωση του ονόματος του Πρόεδρου της Δημοκρατίας

Σήμερα, Τρίτη (17/02) αναμένεται να ανακοινωθεί ο υποψήφιος για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συγκληθεί στις 16:00 το μεσημέρι.

Η ψηφοφορία, σύμφωνα τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης την Κυριακή (15/02), θα διεξαχθεί στη Βουλή αύριο, Τετάρτη (18/02).

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή προέκυψε εμπλοκή στο θέμα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ανακοίνωση του ονόματος είχε με πολλούς τρόπους προαναγγελθεί, και για το σκοπό αυτό είχε μάλιστα στηθεί και κάμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει τη σχετική δήλωση.

Εν όψει αυτών, από πολλές πλευρές είχε μεταδοθεί η εντύπωση ότι επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο επίτροπος της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον οποίο ο Πρωθυπουργός θα ήθελε στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα.

Παρά ταύτα, εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ωρών, ανέτρεψαν τα δεδομένα. Ετσι η ανακοίνωση του ονόματος αναβλήθηκε για σήμερα, Τρίτη.

Συγκεκριμένα, αρνητικά στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν ήταν και αρκετά άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου. Μάλιστα, όπως αποκαλύψαμε, σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου συνάντησε τις αντιδράσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών του οργάνου.

Μπορεί μεν η διαφωνία του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνη να ήταν αυτό που κυριάρχησε στη ματαίωση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Δημ. Αβραμόπουλου την Κυριακή (15/02), ωστόσο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δεν είναι το μόνο στέλεχος που εξέφρασε από επιφυλάξεις μέχρι και κάθετη διαφωνία.

Υπενθυμίζεται, πως για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για τη συγγραφέα, Ιωάννα Καρυστιάνη, καθώς και τον παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά.

Σχετικές ειδήσεις