ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: O πρωθυπουργός έχει ακόμη ελάχιστο χρόνο

Θεοδωράκης: O πρωθυπουργός έχει ακόμη ελάχιστο χρόνο

Τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά σε ενδεχόμενο ατύχημα της χώρας κρούει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προειδοποιώντας παράλληλα ότι το Μάιο είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί έκτακτη φορολογία στα «στα συνήθη υποζύγια» λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο επικεφαλής του Ποταμιού καλεί τον πρωθυπουργό να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, και να σχηματίσει μια κυβέρνηση μεταρρυθμίστων από την παρούσα Βουλή, η οποία θα στηρίζεται κατά περίπτωση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σημειώνει ακόμη πως το Ποτάμι είναι ο τρίτος πόλος μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και αποκρούει τις κατηγορίες περί διαπλοκής.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση μας οδηγεί στα βράχια ή σε νέο Μνημόνιο, απαντά «ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο. Η χώρα δεν πάει πουθενά. Δεν θέλει να αποφασίσει για τίποτα και κάποιοι το πληρώνουν πολύ ακριβά αυτό. Το ότι φυτοζωεί το Δημόσιο και πληρώνει συντάξεις και μισθούς δεν σημαίνει ότι η οικονομία λειτουργεί. Όλοι είναι σε μια κατάσταση αναμονής. Αυτή είναι η συνταγή για να βυθιστεί η ελληνική κοινωνία.»

Σχετικές ειδήσεις