ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάμερον: Το Grexit η καλύτερη λύση για την Ελλάδα

Κάμερον: Το Grexit η καλύτερη λύση για την Ελλάδα

Νέα πρόκληση από τον Ντέιβιντ Κάμερον - τον πρωθυπουργό μιας χώρας που είναι εκτός Ευρωζώνης - ο οποίος, σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε και επικαλείται ο Guardian, είπε σε έτερο ηγέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως «θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη προκειμένου να φτιάξει την οικονομία της».

Ενώ οι υπουργοί Οικονομικών ετοιμάζονται για την αυριανή (27/6) έκτακτη, σύσκεψή τους για την Ελλάδα, το έγγραφο ντοκουμέντο αποκαλύπτει πως ο Βρετανός πρωθυπουργός πιστεύει πως μία ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ είναι η καλύτερη λύση, παρότι αναγνωρίζει πως ενέχει «μεγάλους κινδύνους».

Το έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ως προς το ζήτημα της Ελλάδας ο Βρετανός πρωθυπουργός αναρωτήθηκε αν ήταν σοφό εκ μέρους της Άνγκελα Μέρκελ να επιτρέπει να γίνεται η δημόσια συζήτηση για την Ελλάδα σε επίπεδο ηγετών και πως θα ήταν καλύτερο για τη χώρα αν έφευγε από την Ευρωζώνη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τα της οικονομίας της – αν και παραδέχτηκε πως κάτι τέτοιο ίσως συνεπαγόταν μεγάλους κινδύνους».

Η «διπλωματική διαρροή» προέκυψε από κατ'ιδίαν συζήτηση μεταξύ του Ντέιβιντ Κάμερον και ενός Ευρωπαίου συναδέλφου του, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Σχετικές ειδήσεις