ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Όσο δεν υποχωρούμε κερδίζει η λογική

Μαξίμου: Όσο δεν υποχωρούμε κερδίζει η λογική

«Όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί, οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική», υποστήριξαν κυβερνητικές πηγές, λίγα λεπτά πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεών τους.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αποδίδουν επικοινωνιακά χαρακτηριστικά στη φράση «game is over» που απηύθυνε χθες o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής, «κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στο κείμενο των θεσμών εντός 24 ωρών».

«Η πρότασή τους», προσθέτουν, «είναι ένα σκληρό μνημόνιο που προβλέπει σκληρά μέτρα, υψηλό ΦΠΑ κ.α., υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Όσο βέβαια η Ελλάδα δεν υποχωρεί οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στο Μέγαρο Μαξίμου για το κυβερνητικό συμβούλιο - στο οποίο εξετάζεται η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και αναμένεται να χαραχτεί η τακτική των επόμενων 24 ωρών που θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την επίτευξη ή όχι συμφωνίας – απάντησε φειδωλά: «Ήρθαμε για την ενημέρωση»…

Σχετικές ειδήσεις