Δημοψήφισμα – Προκαλεί ο Παπανδρέου: Κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση

Δημοψήφισμα – Προκαλεί ο Παπανδρέου: Κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση

Να αλλάξει στάση και να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους την οποία να θέσει σε δημοψήφισμα προτρέπει την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι ευθύνεται για το σημερινό αδιέξοδο στη χώρα, ενώ επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση για την άρση του για το συμφέρον της χώρας.

Την ίδια στιγμή, καλεί την κυβέρνηση να επανεκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.«Να ζητήσει αμέσως επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας. Πράγμα εφικτό. Καλώ και τους εταίρους, να ανταποκριθούν στην κρισιμότητα των στιγμών για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Και να παρατείνουν τη διαπραγμάτευση με την Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι την προσεχή Τρίτη, ημέρα λήξης του προγράμματος», τόνισε ο κ. Παπανδρέου με στόχο να υπάρξει μια συμφωνία, η οποία, όπως υποστήριξε, θα στηρίξει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, θα απαντά στο πρόβλημα του χρέους και θα διασφαλίζει μια βιώσιμη πορεία για τη χώρα και τους Έλληνες.

Απευθυνόμενος στους εταίρους ο Γιώργος Παπανδρέου τους ζήτησε να εγκαταλείψουν την επιλογή της λιτότητας και να δώσουν προτεραιότητα στις αναγκαίες μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.«Τότε, αυτή τη συμφωνία, η Κυβέρνηση οφείλει να τη θέσει στην κρίση του Ελληνικού λαού - με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και οφείλει και να την στηρίξει», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου «Οι συντηρητικοί συσχετισμοί στην ΕΕ, αποτελούν πρόκληση. Εμείς αγωνιζόμαστε για να τους αλλάξουμε. Σε καμία περίπτωση όμως δεν δικαιολογούν μια λιποταξία. Μια φυγή που πιθανά να μας βάλει σε δρόμο χωρίς επιστροφή.», κατέληξε.