ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τι μέλλον έχει μια Ευρώπη που αποκλείει την πρώτη χώρα που δυσκολεύεται;»

«Τι μέλλον έχει μια Ευρώπη που αποκλείει την πρώτη χώρα που δυσκολεύεται;»

Μήνυμα στους Ιταλούς πολιτικούς να υπερασπιστούν μέχρι τέλους την Ελλάδα έστειλε ο γερουσιαστής Στέφανο Πέντικα, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος του Ματέο Ρέντσι, καλώντας παράλληλα τους θεσμούς να κάνουν το παν ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή με την ελληνική κυβέρνηση και να αποτραπεί το Grexit.

Με δηλώσεις που παραχώρησε στη La Presse, ο Πέντικα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα μας πρέπει να ωθήσει την Γερμανία και όλο το Eurogroup να αναβάλουν κάθε αρνητική απόφαση, διότι θα βρεθούμε όλοι σε ουρές μπροστά στα ATM, αν δεν βοηθήσουμε την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Τι μέλλον μπορεί να έχει η Ευρώπη αν αποκλείουμε μια χώρα που βρίσκεται σε δυσκολία; Δεν ήμασταν εμείς που θέλαμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης;», διερωτάται ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός.

Και συνεχίζει σε ανάλογα αυστηρό ύφος:

«Μια γερμανοκεντρική Ευρώπη, με την γαλλική και αγγλοσαξονική αδιαφορία δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το μέλλον των υπόλοιπων χωρών. Ο Ρέντσι επιθυμεί μια Ευρώπη με γέφυρες και όχι με τείχη. Ας ζητήσει, λοιπόν, να τον σεβαστούν και ας προσπαθήσει να επιβάλει την άποψη και τα λόγια του».

Σχετικές ειδήσεις