ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεσιτάλ τρομολαγνείας και… κωλοτούμπας από Σαμαρά: Φταίνε και οι δανειστές!

Ρεσιτάλ τρομολαγνείας και… κωλοτούμπας από Σαμαρά: Φταίνε και οι δανειστές!

Ακροβατώντας μεταξύ τρομολαγνείας και κινδυνολογίας, ο Αντώνης Σαμαράς επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου ρεσιτάλ ύβρεων, λασπολογίας, αστήρικτων κατηγοριών και εκβιασμού, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας ανερυθρίαστα τις δύσκολες ώρες που περνά ο ελληνικός λαός και για τις οποίες φέρει βαθύτατα την ευθύνη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε μάλιστα το θράσος να χαρακτηρίσει «παρωδία» το δημοψήφισμα, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτικό διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς «για να δουν να αθροίζονται Τσίπρας, Καμμένος και Μιχαλολιάκος εναντίον της Ε.Ε».

«Την επόμενη Τρίτη που υποθέτουμε ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες ή θα κουρέψουν τις καταθέσεις του ελληνικού λαού ή θα μας πάνε στη δραχμή. Κι ας μην μας πουν πάλι τάχα ότι κινδυνολογούσε», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την προοπτική αληθινής καταστροφής και εξήγησε τι κατά τη γνώμη του θα συμβεί στην περίπτωση που επικρατήσει στο δημοψήφισμα το «ναι» ή το «όχι».

«Σε 5 μήνες μάς έφεραν σε κλειστές τράπεζες, εσωτερική στάση πληρωμών, ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή και με το δημοψήφισμα ένα βήμα πριν βγει η Ελλάδα από το ευρώ», σημείωσε και ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να πουν παντού τα εξής:

«Ότι το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη, ναι ή όχι στο ευρώ. Ότι το όχι οδηγεί στο χάος. Ότι η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε κατάρρευση και τεράστιους κινδύνους και πως η Ευρώπη ήδη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα. Ότι με έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας και πως τα πάντα θα καταστραφούν εκτός από το μεγάλο κομματικό κράτος. Ότι η ανεργία θα διπλασιαστεί και επενδύσεις κανένας δεν θα κάνει».

Ο κ Σαμαράς κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι βγάζει τα μάτια του πιο δυναμικού τομέα της οικονομίας, του τουρισμού και πως «δεν κλείνουν μόνο οι τράπεζες, όλη η εθνική οικονομία κλείνει».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Μιλάνε ακόμα για φόβο. Ποιο φόβο; Εδώ έχουμε πραγματικά γεγονότα. Στις 15 Ιουλίου δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις. Είναι ταπείνωση, σκλαβιά, καταστροφή. Έλεγαν μόνο ψέματα και ξανά ψέματα», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του διευκρίνισε ότι η πρόταση των δανειστών για την οποία θα ερωτηθούν οι πολίτες στο δημοψήφισμα δεν υπάρχει στο τραπέζι.

«Δεν είναι δημοψήφισμα. Είναι χάος», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς, εξηγώντας ότι ζητείται από το λαό την Κυριακή να αποδεχθεί ή να απορρίψει πρόταση που δεν υπάρχει για χρήματα που από μεθαύριο δεν θα είναι διαθέσιμα.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα πραξικόπημα, είπε ότι οι όροι διεξαγωγής του αλλάζουν μια εβδομάδα πριν με ΠΝΠ και πως το κατήγγειλαν όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

«Το στήριξε μόνο η Χρυσή Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Είναι δημοψήφισμα έκτρωμα. Έγκλημα εκ προμελέτης κατά της χώρας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε επιπλέον ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού είναι υπέρ της Ευρώπης και πως αν χρεοκοπήσουμε θα σταματήσουμε να παίρνουμε και τα κοινοτικά κονδύλια.

«Η Ελλάδα θα έχανε 7 δισ. το χρόνο για τα επόμενα έξι χρόνια. Είναι ο λογαριασμός του όχι», επισήμανε και κάλεσε τους πολίτες αν θέλουν να παραμείνουμε στο ευρώ, να ανοίξουν οι τράπεζες και να μείνουμε στην Ευρώπη, να ψηφίσουν «ναι».

Ο κ. Σαμαράς, δεν παρέλειψε να πετάξει και «στάχτη στα μάτια» καταλογίζοντας ευθύνες και στους δανειστές, τους οποίους υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί, με σθένος, τόσα χρόνια «για εκεί που φτάσαμε», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε κι εμείς εμπειρίες, κι εμείς επιβάλαμε αλλαγές στα μνημόνια, μειώσεις στη φορολογία που η τρόικα δεν ήθελε»...

Σχετικές ειδήσεις