Σενάρια ανασχηματισμού: Βούτσης στη θέση της Ζωής, Σκουρλέτης στη θέση του Βούτση

Newsbomb

Στην τελική ευθεία των αλλαγών σε κυβέρνηση και κόμμα βρίσκεται ο Αλ. Τσίπρας και η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι καθοριστική για όλες αυτές τις αλλαγές.

Τα ονόματα, οι «καραμπόλες», τα σενάρια…

Όλο το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας (13.07) ο πρωθυπουργός βρίσκονταν σε διαρκείς συσκέψεις στο Μαξίμου με τους συνεργάτες του, προκειμένου να ολοκληρωθεί το παζλ των αμέσως επόμενων κινήσεών του.

Πολύ σημαντική ήταν η συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛΛ Π. Καμμένο, ο οποίος έκανε στη συνέχεια τις γνωστές δηλώσεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κυβερνητικό του εταίρο, ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις του να πάει σε κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», όπως απεργάζονται γνωστά κέντρα της διαπλοκής.

Αν κάτι δεν αλλάξει ο Αλ. Τσίπρας προτίθεται να προχωρήσει σε ένα περιορισμένο ανασχηματισμό, με την αλλαγή των υπουργών οι οποίοι δεν προτίθενται να ψηφίσουν τη συμφωνία με τους εταίρους.

Επίσης σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να αντικατασταθεί. Είναι οργισμένος απ’ τη στάση που κράτησε ειδικά στην κρίσιμη ψηφοφορία της Παρασκευής προς Σάββατο, προκειμένου να του δοθεί η εξουσιοδότηση για την τελική διαπραγμάτευση.

Εφόσον αυτό γίνει, είτε με παραίτηση είτε με αντικατάσταση μέσω πρότασης μομφής, για τη θέση του Προέδρου της Βουλής συζητείται το όνομα του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση, ενός πολιτικού με κοινοβουλευτική εμπειρία και χαμηλών γενικά τόνων, κάτι που θεωρείται απαραίτητο αυτή την περίοδο.

Σε μια τέτοια περίπτωση στη θέση του Ν. Βούτση στο υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανό να μετακινηθεί ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης.

Στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη προτάθηκε να πάει στη θέση του Δημ. Στρατούλη.
Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αρνήθηκε και μάλιστα απειλεί με παραίτηση λόγω της πρόβλεψης που υπάρχει στη συμφωνία για την αλλαγή του νόμου για τις 100 δόσεις.

Τέλος να αναφέρουμε, ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο υπήρχε αισιοδοξία, ότι μετά την ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοριστούν οι διαρροές προς το «όχι» στην ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία, κάτι που βέβαια απομένει να αποδειχτεί...

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved