ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: «Ναι» σε κυβερνητικό συνασπισμό με βάση τα προγράμματα

Δραγασάκης: «Ναι» σε κυβερνητικό συνασπισμό με βάση τα προγράμματα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με άλλα κόμματα, στη βάση προγραμμάτων, άφησε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κύριος Δραγασάκης δεν απέκλεισε ευρύτερους συνασπισμούς λέγοντας: «Αυτή η κυβέρνηση (σσ κυβέρνηση ευρεία πλειοψηφίας) πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμμάτων».

Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης συμπλήρωσε πως ο δικός του στόχος, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κυβερνήσεις προγραμματικών συνεργασιών με προϋποθέσεις, μια εκ των οποίων είναι η κατάργηση του bonus των 50 εδρών.

Η τοποθέτηση αυτή βρίσκεται προφανώς σε διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με τη θέση που έχει εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα επανέλαβε τόσο στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, όσο και κατά τη χθεσινή του (Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου) ομιλία στην Κοζάνη, ότι αποκλείει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας απέκλεισε την προοπτική συνεργασίας με τη ΝΔ λέγοντας πως «o ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συμπεθεριάσει με την ολιγαρχία».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας. «Διότι έχουμε να υλοποιήσουμε μια συμφωνία που ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί. έχει πολύ μεγάλη σημασία» , είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, τόνισε ότι χρειάζεται «ευρεία συμπαράταξη», ακόμα κι αν κατακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία στην εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις