Μεϊμαράκης: Συζητάω το ενδεχόμενο ο Τσίπρας να είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησής μου

Newsbomb

«Θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω; Με συνεργασίες ή αλαζονικότητα; Με αλήθειες ή ψέματα;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θέτοντας έτσι τα διλήμματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην 80η ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας που παρουσίασε χθες, Σάββατο (12/09/2015), ο κ. Μεϊμαράκης, δήλωσε: «Όσα είπαμε είναι πραγματοποιήσιμα και ρεαλιστικά».

«Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός και σαφώς θα απευθυνθώ σε άλλες δυνάμεις, αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει», απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης, σε ερώτηση για το τι θα κάνει αν το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές.

Πρόσθεσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμποδίσει κάτι τέτοιο.

Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν το αποδέχεται αυτό, κι αν όχι να διατυπώσει τη δική του πρόταση για να τοποθετηθεί και ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέχεια.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι «βρίσκεται σε στρατηγικό κενό» και σε αυτό το λόγο απέδωσε τις τοποθετήσεις του, όπως και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση γιατί επιμένει τόσο στη συνεργασία μαζί του μετεκλογικά απάντησε, καλώντας τους δημοσιογράφους να αναρωτηθούν γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συνεργαστεί.

«Ίσως», είπε, «για να μείνει απ’ έξω και να πετροβολάει».

«Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί.

Σε περίπτωση που υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, τότε, σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να του δώσει στελέχη που θα συμφωνήσουν στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος.

«Πρέπει να βγει ο κ. Τσίπρας και να απαντήσει στον κυβερνητικό του εταίρο, τον κ. Καμμένο, για τον κ. Βαρουφάκη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για το ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών στη διαπραγμάτευση.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για τα όσα έγιναν το επτάμηνο που πέρασε και τον κάλεσε να δώσει λεπτομερή απάντηση για το θέμα του κ. Βαρουφάκη και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε.

Δείτε όλο το χρονικό της συνέντευξης Τύπου του αρχηγού της ΝΔ, όπως το κατέγραψε το LIVE BLOG του Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved