Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην 'Αγκυρα: Δικό μας το λάθος στην απομαγνητοφώνηση Τσίπρα

Newsbomb

Την ευθύνη για την παράλειψη απάντησης που έδωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμετ Νταβούτογλου, και αφορούσε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Η παράλειψη της απάντησης προκάλεσε δημοσιεύματα, στα οποία μάλιστα υπήρξε και απάντηση από κυβερνητικούς κύκλους.

Στη συνέχεια, την ευθύνη για την απάλειψη της απάντησης ανέλαβε το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Άγκυρα, διευκρινίζοντας ότι οφείλεται σε τεχνικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανέφερε:

«Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διαδικασία "mot a mot" απομαγνητοφώνησης της κοινής συνέντευξης Τύπου του επισκεπτόμενου την 'Αγκυρα Έλληνα Π/θ κ. Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του κ . Νταβούτογλου

-Εκ παραδρομής παραλείφθηκε η διευκρινιστική συμπληρωματική ερώτηση της δημοσιογράφου της εφημερίδας Haberturk Σεμά Τσετίν και η απάντηση του Έλληνα Π/θ στην ερώτηση που αφορούσε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

- Το γεγονός ότι η απάντηση δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό κείμενο, αν και είχε απομαγνητοφωνηθεί, οφείλεται καθαρά σε τεχνικούς λόγους κατά τη διαδικασία αντιγραφής-επικόλλησης των επιμέρους απομαγνητοφωνημένων κειμένων από διαφορετικούς συντάκτες που τα επεξεργάζονταν παράλληλα για οικονομία χρόνου με στόχο την έγκαιρη διανομή της απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης. Αυτό φυσικά δεν μειώνει στο ελάχιστο την δική μας ευθύνη για το συμβάν που την αναλαμβάνουμε ακέραια».

Το δελτίο Τύπου μάλιστα υπέγραψε ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved