Σαμαράς: Θα πράξω ότι είναι δυνατόν για να καταβληθούν οι γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα

Σαμαράς: Θα πράξω ότι είναι δυνατόν για να καταβληθούν οι γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα
Μετά από προσωπική του πρόσκληση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΕΣΔΟΓ...

Ότι είναι δυνατόν για την επίλυση του μεγάλου ζητήματος της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα υποσχέθηκε ότι θα πράξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Η υπόσχεση αυτή δόθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνάντησή του - στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, την περασμένη Δευτέρα - με αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών (Ε.Σ.Δ.Ο.Γ.) προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, με τον κ. Σαμαρά συναντήθηκαν, μετά από προσωπική πρόσκληση του προέδρου της Ν.Δ., ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Ε.Σ.Δ.Ο.Γ. Μανώλης Γλέζος και Βαγγέλης Μαχαίρας, καθώς και τα μέλη της γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Ιγνάτιος Αξιώτης, Στέλιος Ζαμάνος, Στέφανος Ληναίος, Θανάσης Μπρακατσούλας, Χρήστος Τζιτζιλιώνης.

Η συνάντηση διήρκεσε επί μια ώρα, κατά την οποία ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε λεπτομερώς για το μέγα ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, τις ως τώρα δραστηριότητες του Ε.Σ.Δ.Ο.Γ. καθώς και για όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει η Πολιτεία για την επίλυση αυτού του μέγιστου Εθνικού προβλήματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε στους συνομιλητές του να μελετήσει σε βάθος το θέμα και να πράξει ότι είναι δυνατόν.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του Ε.Σ.Δ.Ο.Γ. ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ένας πρόεδρος των δύο Ελληνικών κομμάτων εξουσίας προσκάλεσε επιτέλους το Εθνικό Συμβούλιο για ενημέρωση, μετά από 15 χρόνια απόλυτης άρνησης.