Αναθεώρηση του Συντάγματος ζητά ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Newsbomb

Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος ζήτησε σήμερα, Πέμπτη (03/03/2016) την αναθεώρηση του Συντάγματος, τονίζοντας ότι «το Σύνταγμα μπορεί να μην είναι η βασική αιτία της κρίσης αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετο με τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα».

«Το Σύνταγμα επηρεάζει πλέον σε αποφασιστικό βαθμό την πολιτική ζωή της χώρας και την λειτουργία του κράτους. Σχεδόν εμποδίζει να κυβερνηθεί η χώρα όπως θα έπρεπε να κυβερνηθεί ένα σύγχρονο κράτος», ανέφερε στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο κ. Πικραμμένος.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος πρότεινε την την ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας με επαναφορά ορισμένων από τις αρμοδιότητές του, όπως η διάλυση Βουλής υπό προϋποθέσεις, η προκήρυξη δημοψηφισμάτων ή η αναπομπή των νομοσχεδίων, καθώς επίσης και να γίνεται η εκλογή του απευθείας από τον λαό.

Ο κ. Πικραμμένος εξέφρασε, εξάλλου, την αντίθεσή του για την ίδρυση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα επιβράδυνε περαιτέρω τους ρυθμούς στην απονομή της δικαιοσύνης.

Τέλος, επισήμανε ότι θα πρέπει εξαλειφθούν οι αγκυλώσεις του Συντάγματος και να ανοίξει η οικονομία στην ιδιωτική πρωτοβουλία, με σκοπό να υπάρξει προσέλκυση νέων ιδιωτικών επενδύσεων.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved