ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση προσαρμόζει τη στρατηγική της στον ρεαλισμό

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση προσαρμόζει τη στρατηγική της στον ρεαλισμό

Οι δηλώσεις του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

«Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση προσαρμόζει τη στρατηγική της στον ρεαλισμό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως άσκησε δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τους χειρισμούς που έφεραν τη χώρα, όπως είπε, σε αυτό το αδιέξοδο.

«Έστω και με καθυστέρηση η κυβέρνηση προσαρμόζει τη στρατηγική της στον ρεαλισμό. Αποφασίστηκε ένα ελάχιστο κοινό αποδεκτό πλαίσιο στρατηγικής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος πάντως επεσήμανε πως διατηρεί τις «έντονες επιφυλάξεις του για το κατά πόσο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα κλειστά κέντρα προαναχωρησιακής φιλοξενίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως υπάρχει ρητή αναφορά στην ανάγκη αυτών των κέντρων.

Μάλιστα, όπως είπε, αυτό «συνιστά απαραίτητη προσαρμογή στην τρέχουσα κατάσταση».

Ολόκληρη η δήλωση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Στην οκτάωρη συζήτηση των Πολιτικών Αρχηγών, η Νέα Δημοκρατία άσκησε δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς τους στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Χειρισμούς που έχουν φέρει τη χώρα στην κατάσταση την οποία όλοι οι Έλληνες βιώνουμε σήμερα. Έστω και με καθυστέρηση, η Κυβέρνηση αρχίζει και προσαρμόζει τη στρατηγική της στο ρεαλισμό. Τέθηκε - και συμφωνήθηκε - ένα ελάχιστο, κοινά αποδεκτό πλαίσιο εθνικής στρατηγικής, την οποία πρέπει να διεκδικήσει η χώρα στη συνάντηση της Δευτέρας.Αλλά, από εκεί και πέρα, διατηρώ τις έντονες επιφυλάξεις μου, κατά πόσο ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Για τα κλειστά κέντρα κ. Πρόεδρε, τι ακριβώς είπατε; Που ήταν η διαφωνία;»

Σχετικές ειδήσεις