25η Μαρτίου - Παππάς: Ο ελληνικός λαός πρωτοπόρος στους αγώνες της ανθρωπότητας

Newsbomb

«Ο λαός μας υπήρξε παράδειγμα θυσίας και τώρα δίνει παράδειγμα ανθρωπιάς και εμπνέει παγκόσμια την αλληλεγγύη στους λαούς που υποφέρουν», τόνισε από την Τρίπολη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης, αφού λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε παρέλαση πολιτικών τμημάτων, σημείωσε: «Ο λαός μας υπήρξε πάντα πρωτοπόρος στους αγώνες της ανθρωπότητας ενάντια στην τυραννία, την καταπίεση, υπήρξε πάντα πρωτοπόρος στους αγώνες για την ελευθερία. Με αυτές τις ακλόνητες παραδόσεις πορεύτηκε και θα συνεχίσει να πορεύεται και στο μέλλον», προσθέτοντας ότι «έδωσε παράδειγμα αγώνων, παράδειγμα θυσίας όπως και τώρα δίνει παράδειγμα ανθρωπιάς και εμπνέει παγκόσμια την αλληλεγγύη στον κόσμο και στους λαούς που υποφέρουν στην γειτονιά μας».

Επιπλέον ο κ. Παππάς έδωσε τα συγχαρητήριά του στα στρατιωτικά τμήματα που παρέλασαν και τόνισε: «Να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον και μπορούμε να πάμε καλύτερα».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον ιστορικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών στρατιωτικών, πυροσβεστικών, αστυνομικών, δικαστικών και αυτοδιοικητικών Αρχών της Πελοποννήσου.

Ακολούθως στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων στην πλατεία Άρεως, τελέστηκε τρισάγιο κι έγινε κατάθεση στεφάνων και οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν, λόγω της κακοκαιρίας μόνο με παρέλαση τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκτός του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, οι βουλευτές Γιώργος Παπαηλίου, Κώστας Βλάσης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο στρατιωτικός διοικητής Πελοποννήσου ταξίαρχος Νικόλαος Παναγόπουλος και οι λοιπές αρχές του νομού και της Περιφέρειας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Λαμπρές ήταν οι εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, αλλά και σε κάθε πόλη και χωριό της περιφέρειας και το κρύο και η βροχή που έπεφτε σε κάποιες περιοχές την ώρα των παρελάσεων, δεν στάθηκε εμπόδιο στον κόσμο που μαζικά έδωσε το «παρών». Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν στην Σπάρτη ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, στην Καλαμάτα ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, στο Ναύπλιο ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης και στην Κόρινθο, ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved