ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Πατούλη προς Αλέξη Τσίπρα

Επιστολή Πατούλη προς Αλέξη Τσίπρα

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα με την οποία τον καλεί να προχωρήσει σε συγκεκριμένες εξαγγελίες, στην προσεχή ομιλία του στη 81η Δ.Ε.Θ, σχετικά με την ένταξη των 36.000 παιδιών που έμειναν εκτός των δημοτικών παιδικών βρεφονηπιακών σταθμών, μέσω του ποσού που συγκεντρώθηκε από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, ένα αίτημα που έχει διατυπώσει η ΚΕΔΕ, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Ειδικότερα στην επιστολή επισημαίνει ότι «η 81η ΔΕΘ διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη για το μέλλον της Πατρίδας μας χρονική συγκυρία» και υπογραμμίζει πως η ΚΕΔΕ συμφωνεί απόλυτα με τον στόχο της κυβέρνησης για «επιστροφή σε μια ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη. Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις».

Ο κ. Πατούλης τονίζει πως «προτεραιότητα για μια Κυβέρνηση οφείλει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να είναι η ανακούφιση και η στήριξη των εργαζόμενων οικογενειών, ιδιαίτερα αυτών με χαμηλά εισοδήματα» και επισήμανε πως συνηγορεί με την πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού «ότι τα χρήματα που θα εισπράξει το Κράτος από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, θα δοθούν για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει «αυτονόητο», ότι στην ομιλία του στη Δ.Ε.Θ ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει «με ποιον ακριβώς τρόπο, πότε και σε ποιους θα αποδοθεί ως κοινωνικό μέρισμα, το υψηλό ποσό που συγκεντρώθηκε από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών».

Ειδικότερα εστιάζει στη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους που έμειναν εκτός των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών τονίζοντας: «Χιλιάδες οικογένειες της χώρας, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, περιμένουν να ακούσουν από τα πλέον υπεύθυνα και επίσημα χείλη ότι θα ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημα που σας εξέφρασα εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και ως Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., προκειμένου να διατεθούν άμεσα τα 30.000.000 που απαιτούνται, προκειμένου να απορροφηθούν στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της χώρας τα 36.000 παιδιά που αυτή τη στιγμή είναι αποκλεισμένα από μια απαραίτητη κοινωνική υπηρεσία, λόγω έλλειψης επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης».

Καταλήγοντας ο κ. Πατούλης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Καμία ανάκαμψη δεν έχει νόημα αν δεν συνοδεύεται από πολιτικές πραγματικής στήριξης των οικογενειών της Πατρίδας μας.

Το βήμα της ΔΕΘ αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να αποδειχθεί έμπρακτα, με πράξεις και πολιτικές, κι όχι με λόγια, το ενδιαφέρον του πολιτικού συστήματος της χώρας για αυτούς που χρειάζονται πραγματικά τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας. Στο χέρι σας είναι να αποδείξετε ότι η σημερινή Κυβέρνηση της Πατρίδας μας επενδύει πραγματικά στο μέλλον της Ελλάδος, που είναι τα παιδιά μας».

Η επιστολή του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη

Κύριε Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Η 81η ΔΕΘ διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη για το μέλλον της Πατρίδας μας χρονική συγκυρία. Ο ίδιος αναφέρατε σε άρθρο που δημοσιεύσατε πριν από λίγες ημέρες με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης , ότι η φετινή διοργάνωση βρίσκει τη χώρα στο κατώφλι της ανάκαμψης. Επισημάνατε στο ίδιο άρθρο ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι «η επιστροφή σε μια ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη. Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις».

Συμφωνώντας απόλυτα ως Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με το στόχο που ο ίδιος έχετε θέσει, θεωρώ ότι προτεραιότητα για μια Κυβέρνηση οφείλει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να είναι η ανακούφιση και η στήριξη των εργαζόμενων οικογενειών, ιδιαίτερα αυτών με χαμηλά εισοδήματα . Συμφωνούμε επίσης απόλυτα και με την πρόσφατη εξαγγελία σας ότι τα χρήματα που θα εισπράξει το Κράτος από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, θα δοθούν για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο, μετά το επιτυχημένο για το Δημόσιο αποτέλεσμα αυτής της δημοπρασίας, ότι στην ομιλία σας το προσεχές Σάββατο προς τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας, θα εξαγγείλετε με ποιον ακριβώς τρόπο, πότε και σε ποιους θα αποδοθεί ως κοινωνικό μέρισμα, το υψηλό ποσό που συγκεντρώθηκε από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών. Χιλιάδες οικογένειες της χώρας , ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, περιμένουν να ακούσουν από τα πλέον υπεύθυνα και επίσημα χείλη ότι θα ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημα που σας εξέφρασα εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και ως Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. , προκειμένου να διατεθούν άμεσα τα 30.000.000 που απαιτούνται , προκειμένου να απορροφηθούν στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της χώρας τα 36.000 παιδιά που αυτή τη στιγμή είναι αποκλεισμένα από μια απαραίτητη κοινωνική υπηρεσία, λόγω έλλειψης επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης.

Κύριε Πρωθυπουργέ, Η ανάπτυξη της χώρας και η ανάκαμψη της οικονομίας μας έχουν νόημα, όχι όταν ικανοποιούνται οι αριθμητικοί στόχοι και δείκτες, αλλά όταν το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας έχει απτό αποτέλεσμα για τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Καμία ανάκαμψη δεν έχει νόημα αν δεν συνοδεύεται από πολιτικές πραγματικής στήριξης των οικογενειών της Πατρίδας μας. Το βήμα της ΔΕΘ αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να αποδειχθεί έμπρακτα, με πράξεις και πολιτικές, κι όχι με λόγια, το ενδιαφέρον του πολιτικού συστήματος της χώρας για αυτούς που χρειάζονται πραγματικά τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας. Στο χέρι σας είναι να αποδείξετε ότι η σημερινή Κυβέρνηση της Πατρίδας μας επενδύει πραγματικά στο μέλλον της Ελλάδος, που είναι τα παιδιά μας.

Σχετικές ειδήσεις