Γ. Πατούλης: «Σοβαρές και πολυεπίπεδες οι ελλείψεις στο Δήμο Αντιπάρου»

Newsroom Newsroom

Γ. Πατούλης: «Σοβαρές και πολυεπίπεδες οι ελλείψεις στο Δήμο Αντιπάρου»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Δήμους της Xώρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές Aυτοδιοικητικές Aρχές, επισκέφθηκε την Αντίπαρο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο του νησιού, Αναστάσιο Φαρούπο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι σοβαρές αρρυθμίες που παρουσιάζονται στη λειτουργία του Δήμου εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ζητήματα πολεοδομικού σχεδιασμού αλλά και τα διαχρονικά γραφειοκρατικά εμπόδια που επιβραδύνουν την αναπτυξιακή δυναμική του νησιού, όπως διαβάζουμε στο epoli.gr.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με τον κ. Φαρούπο είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αντιπάρου.

Δυστυχώς και σε αυτή μας την επίσκεψη διαπιστώσαμε πως χωρίς τον υπεράνθρωπο αγώνα που καταβάλλει τόσο ο Δήμαρχος Αντιπάρου όσο και το προσωπικό του Δήμου, τα προβλήματα στο νησί θα ήταν πολλαπλάσια. Και σε αυτή την περίπτωση η αυτοδιοικητική Aρχή είναι διοικητικά "ακρωτηριασμένη" και δεν έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις για το καλό του τόπου της.

Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Δήμο σε συνδυασμό με τη διαχρονική γραφειοκρατία που μαστίζει την Aυτοδιοίκηση δυσκολεύουν σε σημαντικό βαθμό την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Παράλληλα η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που ίσχυε για ορισμένα νησιά αποτελεί τροχοπέδη για τον τουρισμό, που είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης της Eλληνικής οικονομίας.

Η κεντρική εξουσία οφείλει να βάλει σε προτεραιότητα την έμπρακτη στήριξη της νησιωτικότητας. Οι κάτοικοι των νησιών δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Είναι ανάγκη να υπάρξει εξισορρόπηση των ανισοτήτων και αντιστάθμιση όλων των δυσκολιών της διαβίωσης σε αυτές τις περιοχές μέσω της υιοθέτησης ειδικών θεσμικών και αναπτυξιακών προβλέψεων.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα στους Δήμους να αποφασίζουν για τον τόπο τους, ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved