ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ξαναζεσταμένη… σούπα η συζήτηση για τη διαπλοκή

Βουλή: Ξαναζεσταμένη… σούπα η συζήτηση για τη διαπλοκή

Τι και αν η συζήτηση έγινε για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, μετά από 21 μήνες διακυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε να πει ούτε κουβέντα για ζητήματα τεραστίων σκανδάλων που στοίχησαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – Ο Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ «ΕΘΑΨΕ» ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΜΙΖΕΣ, ΤΗ SIEMENS, ΤΗΝ ENERGA, ΤΗΝ HELLAS POWER, ΤΗΝ PROTON BANK, ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΡΤΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ «KAROUZOS GATE»

Οι «συνέταιροι» Τσίπρας και Καμμένος ασχολήθηκαν κατά κύριο λόγο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απέφυγαν να μιλήσουν για την ταμπακιέρα.

Δεν μας είπαν, δηλαδή, πόσοι φυλακίστηκαν από τους κατηγορούμενους για τα σκάνδαλα που ταλάνισαν την ελληνική οικονομία τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πολύ περισσότερο, δεν μας είπε πόσα χρήματα πήρε πίσω ο κ. Τσίπρας από όλους αυτούς τους εργολάβους της… απάτης.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι ο κ. Τσίπρας εξελέγη 2 φορές στην πρωθυπουργία με σημαία την πάταξη της διαπλοκής.

Μετά από 21 μήνες διακυβέρνησης, τι αποτελέσματα έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ;

Απολύτως τίποτα.

Μόνο βερμπαλισμός και κορώνες επικοινωνιακές.

Αφού λοιπόν ο κ. Τσίπρας λησμονεί την πραγματικότητα, εμείς του θυμίζουμε:

- Τι έκανε η κυβέρνησή του για τα πάρτι στα δημόσια έργα και τις υπερτιμολογήσεις των εθνικών εργολάβων που έτρωγαν με… δέκα μασέλες;

- Γιατί ο κ. Τσίπρας δέχθηκε να φορτώσει τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής στον ελληνικό λαό;

- Γιατί δέχθηκε να κουκουλωθεί το σκάνδαλο της SIEMENS με τον ζημιογόνο εξωδικαστικό συμβιβασμό με το ελληνικό κράτος;

- Πόσα χρήματα πήρε το κράτος από τους απατεώνες της Energa και της Hellas Power; Που βρίσκονται οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών; Γιατί κυκλοφορούν ελεύθεροι; Επέστρεψαν τα λεφτά που καταχράστηκαν;

- Τι ξέρει ο κ. Τσίπρας για την υπόθεση Μαρτίνη ο οποίος φέσωσε όλη την αγορά με εκατομμύρια ευρώ και τον έβγαλαν «λάδι» φίλοι του τραπεζίτες; Γιατί δεν ρωτάει τους υπουργούς του ο κ. Τσίπρας να μάθει πόσα χρωστάει ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης και γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος;

- Πόσα χρήματα έχει συγκεντρώσει το ελληνικό κράτος από την απάτη με την Proton Bank και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη;

- Τι απέγινε το αποκαλούμενο σκάνδαλο «Καρούζος Gate»; Ανέκτησε το κράτος χρήματα από τα κλεμμένα;

- Μήπως να μας έλεγαν κάτι και για τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών; Έχει κάποια ουσιαστικά αποτελέσματα το κράτος γύρω από το κουβάρι των ιστοριών με τους δεκάδες πρωταγωνιστές, εταιρείες - «πλυντήρια» και «υποβρύχιες» μίζες εκατομμυρίων ευρώ;

- Τέλος με τις περίφημες λίστες που υπάρχουν στα γραφεία των εισαγγελέων για τα οικονομικά εγκλήματα και το μαύρο χρήμα, ποια είναι τα αποτελέσματα των ερευνών; Πόσα εκατομμύρια έχει μαζέψει το κράτος;

Μέχρι να μας απαντήσει σε όλα αυτά ο κ. Τσίπρας με αριθμούς θα μιλάμε για λόγια του αέρα...

Πρωτολογίες:

Τσίπρας: «Τέρμα το νταβατζιλίκι»

Δριμύτατη επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και βολές με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή, κάνοντας λόγο για απόπειρα μιντιακού πραξικοπήματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μητσοτάκης: Εσείς δεν συναντηθήκατε με τον Ψυχάρη κύριε Τσίπρα;

Στην αντεπίθεση, με σφοδρό κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, πέρασε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την πρωτολογία του Πρωθυπουργού κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Γεννηματά για Τσίπρα: Ο «τζάμπα μάγκας» το βάζει στα πόδια - Bullying εκεί που σας παίρνει

Σε υψηλούς τόνους απάντησε η Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ τόσο για σχέσεις με τη διαπλοκή όσο και για τα οικονομικά του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μιχαλολιάκος: Μόνο η Χρυσή Αυγή θα χτυπήσει τη διαφθορά και την διαπλοκή

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή στη συζήτηση για τη διαφθορά στην Βουλή κατήγγειλε πως η διαπλοκή είναι έργο της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Στ. Θεοδωράκης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Η διαπλοκή σάς έκανε κυβέρνηση»

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι ανήλθε στην εξουσία με τη βοήθεια της διαπλοκής την οποία τώρα καταγγέλλει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δ. Κουτσούμπας: Όλα γίνονται για να διευκολυνθούν οι ισχυροί

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι στο όνομα της καταπολέμησης της διαφθοράς, της διαπλοκής επιχειρούνται αναδιαρθρώσεις και προσαρμογές στον κρατικό τομέα, στην οικονομία, στο αστικό πολιτικό σύστημα, που θα διευκολύνουν τη δραστηριότητα των μεγάλων ομίλων και μόνο» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λεβέντης: «Γλείψιμο» που δεν τιμά τον πρωθυπουργό οι υποσχέσεις για τους μισθούς των δικαστικών

Για κλίμα όξυνσης που καλλιεργείται από τα δύο μεγάλα κόμματα και οδηγεί σε περαιτέρω διχασμό, την στιγμή που, όπως είπε, η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και με αυτά πρέπει ο πολιτικός κόσμος να ασχοληθεί, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δευτερολογίες:

Απίστευτος Τσίπρας: «Φέτος έγιναν μόλις 500 πλειστηριασμοί κατοικιών»

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τη δευτερολογία του τονίζοντας ότι ζήτησε στο τέλος της πρωτολογίας του από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: «Αν κατά την γνώμη του υπήρχε σε αυτόν τον τόπο και υπάρχει σκάνδαλο Siemens. Κύριε Μητσοτάκη ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει, σαν να μην ακούσατε τίποτα», είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Όχι σε εμένα ενικό. Είστε ο πιο ψεύτης και ανίκανος πρωθυπουργός της Ελλάδας

Για «χυδαιότητα», «ψευτιά» και «ανικανότητα» εγκάλεσε ο πρόεδρος της ΝΔ τον πρωθυπουργό, εξαπολύοντάς του σφοδρή επίθεση κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Γεννηματά σε Τσίπρα: Φαλίρισε το παραεμπόριο της ελπίδας και κάνετε λαθρεμπόριο ηθικής

Να μιλήσει καθαρά χωρίς να ψεύδεται και να αφήνει υπονοούμενα κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Θεοδωράκης: Η διαφθορά είναι πρόβλημα του παρόντος και όχι του παρελθόντος

Επίθεση στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας την ως «μητέρα των τρολ».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κουτσούμπας προς Τσίπρα: «Αθλιότητα να επικαλείσαι τον Φλωράκη»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας στη δευτερολογία του στη Βουλή, μετά από όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός για την εκταμίευση της δόσης των 2, 8 δισ. είπε ότι «η ουσία είναι ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει και ματώνει όπως κι αν γίνουν τα διαδικαστικά και του εσωτερικού και του εξωτερικού και οι επόμενες διαπραγματεύσεις.»

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λεβέντης: Τσίπρας και Μητσοτάκης καλλιεργούν το φανατισμό

Εικόνα μιας κοκορομαχίας χωρίς ουσία και αποτέλεσμα, χαρακτήρισε στη δευτερολογία του, την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι καλλιεργούν κλίμα οξύτητας, φανατισμού και ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τριτολογία Τσίπρα: Η διαπλοκή θα βρει το μάστορά της

Στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός ξεκίνησε αναφέροντας ότι απουσιάζουν από τη συζήτηση οι κ.κ. Σαμαράς, Καραμανλής και Μεϊμαράκης και αυτό κάτι μπορεί να σημαίνει για τα εσωκομματικά της ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Να απαντήσει ο Τσίπρας για τη «λίστα ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές

«Xαρτοπόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το ποιος είναι πιο διαπλεκόμενος

Βουλή: «Σκοτωμός» με Βούτση και βουλευτές της ΝΔ (vid)

Άγρια κόντρα Γεροβασίλη - Θεοδωράκη για τον νεκρό blogger

Βενιζέλος: «Κλώνος του Καμμένου o Τσίπρας»

Επίθεση Παππά στη ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες: Είστε θρασύδειλοι. Πατούν κουμπιά και εσείς λαλάτε

Λοβέρδος: «Στον κατήφορό του, τον κ. Τσίπρα, κανείς δεν μπορεί να τον σώσει»

Φλαμπουράρης: Λυπηρή η στάση του κυρίου Μητσοτάκη

Η απάντηση του Σταθάκη στον Μητσοτάκη για το «πόθεν έσχες»

Παπαγγελόπουλος: Το παρακράτος της διαπλοκής θέλει την ανατροπή της κυβέρνησης

Αθανασίου: Με τα νομοθετήματα της κυβέρνησης Σαμαρά χτυπήθηκε η διαφθορά στη χώρα μας

Μουζάλας: Είμαι στη διάθεση της Βουλής για τις συκοφαντίες που μου απευθύνονται

Τσακαλώτος: Δεν είπα ότι η χώρα δεν χρειάζεται χρήματα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σχετικές ειδήσεις