ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτος Τσίπρας: «Φέτος έγιναν μόλις 500 πλειστηριασμοί κατοικιών» (vid)

Απίστευτος Τσίπρας: «Φέτος έγιναν μόλις 500 πλειστηριασμοί κατοικιών» (vid)

Ολοκληρώθηκε η δευτερολογία του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τη δευτερολογία του τονίζοντας ότι ζήτησε στο τέλος της πρωτολογίας του από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: «Αν κατά την γνώμη του υπήρχε σε αυτόν τον τόπο και υπάρχει σκάνδαλο Siemens. Κύριε Μητσοτάκη ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει, σαν να μην ακούσατε τίποτα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών ο πρωθυπουργός συνέδεσε τα κόκκινα δάνεια με τα δάνεια της ΝΔ. «Για τα δάνεια που δεν προστατεύονται, είδαν οι πολίτες να γίνονται πλειστηριασμοί. Εσείς (σ.σ. η ΝΔ) τι θα δώσετε» πρόσθεσε, απευθυνόμενος πάντα στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή τα δάνεια της ΝΔ.

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε: «Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι' αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια».

«Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα», πρόσθεσε.

«Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα» είπε ο Πρωθυπουργός.

Εντύπωση προκάλεσε η αποστροφή του Πρωθυπουργού ο οποίος έκανε λόγο για μόνο 500 πλειστηριασμούς κατοικιών φέτος. «Καταφέραμε και προστατεύσαμε το 95% της πρώτης κατοικίας μέχρι 280.000 ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους, έτσι ώστε «όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τις τράπεζες, να τις προστατεύσουμε και από το δημόσιο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρωθυπουργό είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του σήμερα, έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς».

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε τα εξής: «Δεν ακουσα κουβέντα από την κ. Γεννηματά τι θα γίνει με τα θαλασσοδάνεια και αν θα τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό», είπε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι άκουσε από την κ. Γεννηματά περί «ορφανών του Τσοχατζόπουλου», λέγοντας ότι αυτό αφήνει υπονοούμενα για συνενοχή, και την κάλεσε να μιλήσει με «διευθύνσεις και ονόματα», διαφορετικά θα είναι «κοινή συκοφάντης».

«Ποιοί είναι οι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;» είπε ο κ. Τσίπρας, καλώντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «μην ρίχνει λάσπη και να μιλήσει με ονόματα».

Ο Πρωθυπουργός έκλεισε την δευτερολογία έκλεισε ως εξής: «κ. Μητσοτάκη δεν απαντήσατε ούτε για την Siemens, ούτε για τον "Κήρυκα Χανίων". Περιμένουμε μια απάντηση, αν δεν απαντήσατε, τότε για σας δεν δωροδοκήθηκε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την Siemens, δεν υπήρξαν μαύρα ταμεία που πλήρωσαν ακόμα και το τηλεφωνικό σας κέντρο, δεν επισπεύσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεν κωλυσιέργησαν δικαστικοί λειτουργοί την μετάφραση για να μην γίνει δίκη, δεν είχατε πολύχρονη φιλία με τον κ. Χριστοφοράκο. Σήμερα ένας ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις του κ. Σαμαρά σας εγκαλεί για τα ίδια πράγματα. Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας, να έχετε το θάρρος να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε αλήθειες.

Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι υπήρξαν 365 φορές επικοινωνίας. Σας προκαλώ, ακόμα μια φορά να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε την αλήθεια», ανέφερε ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, καταλήγοντας ότι «στην χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι, από τη μιά ένας κόσμος χρεωκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυναμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος.»

Σε μια σύντομη απάντηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αποκλειστικά στην οικονομία και τα όσα έγιναν στο Eurogroup.

O κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αναληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και 15 προαπαιτούμενα. Ξεκαθάρισε δε ότι είναι τεχνικός ο λόγος που δεν εγκρίθηκε η εκταμίευση του 1,7 δισ. ευρώ, και σχετίζεται με τα ληξιπρόθεσμα.

«Ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε ότι δε χρειαζόμαστε τα χρήματα - Είπε ότι δεν τρέχουν άμεσα αποπληρωμές χρεών», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις