Δημοσκόπηση - «βόμβα» για την κυβέρνηση: Οργή και απογοήτευση «πνίγουν» τους Έλληνες

Newsbomb

Δημοσκοπήσεις: Οργή και απογοήτευση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών για την συνολική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue.

Την οργή της ελληνικής κοινωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και αποτυπώνει το γκάλοπ, έρχεται να συμπληρώσει και η κατάρρευση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τα δυο αυτά στοιχεία να συνθέτουν ένα «μίγμα» πολιτικής και κοινωνικής οργής.

Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό των απαντήσεων στο ερώτημα πως νιώθετε για την κατάσταση στη χώρα με το 28% να απαντάει «οργή», το 25% «απογοήτευση» και το 19% «ντροπή», ενώ μόνο το 14% απάντησε ότι θέλει τη σημερνή κυβέρνηση.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός έχει υποστεί βαθύ τραύμα στη δημοτικότητά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται μακράν τόσο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία όσο και στη δημοφιλία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 45% θετικές γνώμες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόνο 24% και έρχεται πέμπτος στη σχετική κατάταξη πολιτικών αρχηγών, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη.

Μάλιστα το 42% θεωρεί ότι τον Κυριάκο Μητσοτάκης καταλληλότερο για πρωθυπουργό, έναντι 22% που πιστεύει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα «ποια είναι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ, ενώ μόνο το 14% προτιμά τη σημερινή. Η πλειοψηφία (52%) δηλώνει «καμιά από τις δύο».

Στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές, το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.

Παράλληλα 9 στους 10 πολίτες δηλαδή το 88% πιστεύουν πως η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι πηγαίνει σε σωστή.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved