ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για Eurogroup: Πάμε για καθαρή λύση και όχι για μετάθεση του προβλήματος

Τζανακόπουλος για Eurogroup: Πάμε για καθαρή λύση και όχι για μετάθεση του προβλήματος

Την εκτίμηση πως οι εταίροι θα πρέπει να κλείσουν τον κύκλο της αβεβαιότητας ως προς το ελληνικό ζήτημα στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου εξέφρασε το Σάββατο (10/06/2017) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο στόχος της ελληνικής πλευράς παραμένει σαφής. Καθαρή λύση, όχι μετάθεση του προβλήματος, συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, και φυσικά συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη, οι οποίες θα βοηθήσουν στην δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η οποία το τελευταίο διάστημα ανακάμπτει, όμως η ανάκαμψη αυτή είναι εύθραυστη με δεδομένη την αβεβαιότητα. Πρέπει λοιπόν ο κύκλος της αβεβαιότητας να κλείσει οριστικά στις 15 Ιουνίου και υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η βούληση για να γίνει», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989».

Ερωτηθείς για διάσταση απόψεων μεταξύ των Θεσμών επί του ελληνικού χρέους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «γίνεται προσπάθεια προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ της Ευρώπης και του ΔΝΤ ως προς τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος τα οποία είναι αναγκαία ώστε να θεωρηθεί το χρέος βιώσιμο από όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης και της Ε.Κ.Τ., και να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος έτσι ώστε τον Αύγουστο του 2018, να έχουμε τη δυνατότητα να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μας από τις αγορές και χωρίς στήριξη από τον επίσημο τομέα».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «σε αυτή τη φάση όλες οι πλευρές φαίνεται πως λειτουργούν εποικοδομητικά».
Αναφερόμενος στη γαλλική πρόταση για αυτόματο μηχανισμό με ρήτρα ανάπτυξης είπε πως «θα μπορούσε να γεφυρώσει τις διαφορές και υπάρχουν ασφαλώς και άλλες προτάσεις».

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τον ερχομό του Γάλλου υπουργού Οικονομίας, Μπρουνό Λε Μερ, στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα (12/06/2017), ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε: «Αναμένουμε να δούμε ποια είναι τα νέα που θα μας φέρει ώστε να προχωρήσουμε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου».

Σχετικές ειδήσεις