ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή LIVE: Προ ημερησίας «μονομαχία» για την οικονομία

Βουλή LIVE: Προ ημερησίας «μονομαχία» για την οικονομία

Αλέξης Τσίπρας | Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κόκκινο» χτυπάη πολιτική αντιπαράθεση σήμερα, Δευτέρα (03/07/2017), ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη Νέα Δημοκρατία, καθώς στις 11:00 ξεκίνησε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με «κυρίως πιάτο» την οικονομία και τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου αλλά και για όλα τα μείζονα θέματα της χώρας.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ EUROGROUP

Υπενθυμίζεται πως η συζήτηση έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε υποβάλει πρόσφατα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά πληροφορίες, έχει ήδη δώσει εντολή για «ομοβροντία» εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.

Δείτε LIVE από το Newsbomb.gr και το Κανάλι της Βουλής τη συζήτηση

Διαβάστε ΕΔΩ τα κύρια σημεία της πρωτολογίας του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τι συζητείται στη Βουλή - Τα μέτωπα

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, οι «γαλάζιοι» σκοπεύουν να ανοίξουν συζήτηση και θέματα που απασχολούν την ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και για τις υποθέσεις που αφορούν στις παρεμβάσεις πολιτικών στο έργο της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως δίνει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή «μονομαχία», καθώς θα επιχειρήσει, όπως εκτιμούν καλά πληροφορημένες πηγές, να ανακόψει το αντιπολιτευτικό «κρεσέντο» της ΝΔ και να περιγράψει ένα σχέδιο ασφαλούς εξόδου της χώρας από την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει.

Άλλωστε, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ήδη έντονα προβληματισμένο, εξαιτίας της κακής εικόνας που παρουσιάζει το σύνολο της κυβέρνησης, κάτι που, ούτως ή άλλως, αποτυπώνεται και από το σύνολο των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα στον Ιούνιο. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Ο κ. Μητσοτάκης στην επιστολή του αναφέρει πως ζητάει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, με θέμα την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση.

«Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση, όπως του ζήτησα να έρθει άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων, να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για το τι πέτυχε. Να κάνουμε ένα συνολικό απολογισμό, όχι μόνο του τελευταίου μήνα, αλλά και της συνολικής πορείας της χώρας για τα τελευταία δυο χρόνια. Για το που βρισκόμαστε, για το πού πηγαίνουμε και για το τι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε διαπραγματευτεί έτσι όπως διαπραγματεύτηκε», είχε δηλώσει στον Alpha ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας το αίτημα του προέδρου της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ πως «όταν ένα κόμμα, είτε η αξιωματική αντιπολίτευση, είτε οποιοσδήποτε άλλος αιτείται μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, από τη δική μας μεριά και από την μεριά του σημερινού Προεδρείου του Κοινοβουλίου, τα αιτήματα αυτά γίνονται αποδεκτά. Και αυτό, ίσως, θα έπρεπε να ανησυχεί λίγο τον κ. Μητσοτάκη διότι εκεί, οι συγκρίσεις θα είναι αναγκαστικές. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε αυτά τα οποία έκανε η προηγούμενη συγκυβέρνηση, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όταν απέρριπτε διαρκώς αιτήματα που έκανε η τότε αντιπολίτευση, είτε εμείς, είτε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις στη Βουλή. Όταν ένα πολιτικό κόμμα αιτείται να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με βάση τον κανονισμό της Βουλής, δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί. Αυτού του είδους τις αντιθεσμικές συμπεριφορές τις είχε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όταν εκείνοι ελέγχανε το προεδρείο της προηγούμενης Βουλής».

Σχετικές ειδήσεις