ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «χαρακώματα» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις απολύσεις «Στο Κόκκινο»

Στα «χαρακώματα» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις απολύσεις «Στο Κόκκινο»

Σκληρή κόντρα με εκατέρωθεν ανακοινώσεις έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή τις απολύσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»

«Ούτε ίδιοι είμαστε, ούτε θα γίνουμε», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «οι συνήθεις υπηρέτες και προστάτες των μεγαλοαφεντικών, των καναλιών και των "θαλασσοδανείων" τους, τολμάνε να πιάσουν στο στόμα τους τα Μέσα της Αριστεράς και, μάλιστα, το ραδιόφωνο 105, 5 Στο Κόκκινο, το οποίο είναι από τα ελάχιστα που για πάνω από 10 χρόνια παλεύει για δεοντολογική ενημέρωση και έχει αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας και μισθούς». «Η διαρκής υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο εκφράζεται και με την απόφαση για βιωσιμότητά του, την οποία απέρριψαν εργαζόμενοι» προσθέτει.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η ΝΔ, το κόμμα που απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της και έχει φεσώσει τις τράπεζες με 200 εκατ. δάνεια, που έριξε μαύρο στην ΕΡΤ και άφησε στον δρόμο 2.500 εργαζομένους, που παρακολούθησε και παρακολουθεί με συνένοχη σιωπή τις χιλιάδες απολύσεις στον χώρο του Τύπου, σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, που καταψήφισε τη διάταξη για ελάχιστο αριθμό 400 εργαζομένων ανά τηλεοπτικό σταθμό και, μόλις πριν λίγες μέρες, καταψήφισε την προτεραιότητα αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση χρεοκοπίας της επιχείρησης και, βέβαια, είχε διαλύσει το ΣΕΠΕ και τις εργασιακές σχέσεις, θέλει να εκμεταλλευτεί τα σημερινά οικονομικά προβλήματα ενός σταθμού που δεν έχει μαύρες χορηγίες και σκοτεινούς χρηματοδότες, αλλά θέλει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και στους ακροατές του».

«Ούτε ίδιοι είμαστε, ούτε θα γίνουμε», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται, ότι ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε ότι «με την απόλυση δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο" αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά η υποκρισία που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αποκαλύπτεται η υποκρισία που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεόδωρος Καράογλου υποστήριξε πως «με την απόλυση των απλήρωτων δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο” αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά η υποκρισία που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, ο κ. Καράογλου σημειώνει στη δήλωσή του πως οι απολυθέντες είχαν προσφύγει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, συμπληρώνοντας πως «η υπογραφή της απόλυσης αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάσχουν από βαθιά κρίση ταυτότητας».

«Για πολλοστή φορά, οι υποσχέσεις της κ. Αχτσιόγλου στους εργαζομένους αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, όπως συνέβη άλλωστε με όλες τις “επαναστατικές κορώνες”, που ξεστόμιζε η ίδια και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο βρίσκονταν στην Αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως «οι δήθεν υπέρμαχοι των εργαζομένων, εκείνοι που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους εκπροσώπους της εργατικής τάξης, έχουν εξελιχθεί στον πιο σκληρό και αδυσώπητο εργοδότη».