Δημοσκόπηση - «βόμβα»: 7 στους 10 πολίτες πιστεύουν σε εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis

Newsbomb

Δημοσκόπηση - «βόμβα»: 7 στους 10 πολίτες πιστεύουν σε εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis

Σκάνδαλο Novartis | Δημοσκόπηση: Ως σκάνδαλο με σοβαρές προεκτάσεις και με δεδομένη την εμπλοκή πολιτικών προσώπων αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών την υπόθεση Novartis, όπως αποτυπώνεται στα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία RASS και δημοσιεύεται την Κυριακή (25/02) στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, περισσότεροι από επτά στους δέκα πολίτες (73,9%) απαντούν ότι από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων η υπόθεση Novartis έχει τα χαρακτηριστικά ενός σκανδάλου.

Εξάλλου, στην ερώτηση, αν στην υπόθεση εμπλέκονται, πέραν των επαγγελματιών της Υγείας, και πολιτικά πρόσωπα, το 70,2% απαντάει θετικά.

Σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, βεβαιότητα για το σκάνδαλο και τον ρόλο των πολιτικών προσώπων σε αυτήν εκφράζει η μεγάλη πλειοψηφία ψηφοφόρων απ’ όλα τα κόμματα, πλην αυτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υπερτερούν κατά πολύ στις θετικές απαντήσεις περί σκανδάλου (57,4% «ναι» και «μάλλον ναι», 40,2% «όχι ή μάλλον όχι»), ενώ είναι μοιρασμένοι για την συμμετοχή πολιτικών σε αυτό ( 46,3% «εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα», 43,4% «μόνο επαγγελματίες στο χώρο Υγείας»).

Από τα ευρήματα της έρευνας της RASS προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τον ρόλο των υποθέσεων που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη, τη δημόσια ζωή και βέβαια την κοινή γνώμη τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στη μνήμη των Ελλήνων ως μεγαλύτερα σκάνδαλα έχουν καταγραφεί οι μίζες των εξοπλιστικών, με τη Siemens και τη Novartis να έπονται.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το σκάνδαλο Novartis

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved