Μαίνεται η κόντρα Σαμαρά - ΣΥΡΙΖΑ

Newsbomb

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα – ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιό παραλήρημα… είναι σε πανικό

Κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπονομεύει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα», καθώς και ότι σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ότι «έχει εξαπολύσει μία πρωτοφανή επίθεση κατά των ανεξάρτητων θεσμών και του Κράτους Δικαίου», εκτοξεύει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε άρθρο του στους Financial Times (FT), ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. καταλογίζει στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι επιχειρεί να εγκαθιδρύσει στην Ελλάδα ένα «λατινοαμερικάνικου τύπου, ανελεύθερο αριστερό καθεστώς», ενώ κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να δυσφημίσει και να εξουδετερώσει τους αντιπάλους του.

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως, ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να εξέλθει του τρίτου προγράμματος και η οικονομία της αναπτύσσεται ξανά, η πολιτική κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει μια πιο σκοτεινή εικόνα.

Καταλογίζει επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ πως, όταν ήταν αντιπολίτευση, καταψήφισε νομοσχέδια τα οποία έβαζαν τέλος στην «αιμορραγία» των δημοσίων κονδυλίων, ενώ εγκαλεί την Κουμουνδούρου γιατί, όπως αναφέρει, κατάργησε μέτρα που είχαν θεσπιστεί επί κυβερνήσεως Ν.Δ., για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τις πολιτικές συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών που ακολούθησε τα τελευταία τρία χρόνια, βλέποντας τα ποσοστά του να βρίσκονται στο μισό σε σύγκριση με όταν ανέλαβε την εξουσία, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Τονίζει επίσης ότι «ένας απελπισμένος κ. Τσίπρας αποφάσισε, ως έσχατη λύση, να προσπαθήσει να εξαλείψει τους αντιπάλους του. Πρώην μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ελλάδας και θαυμαστής των Φιντέλ Κάστρο και Ούγκο Τσάβες, ο Πρωθυπουργός επεδίωξε να μετατρέψει μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis, από διεθνές σκάνδαλο σε πολιτική λασπολογία».

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και οκτώ ακόμη πολιτικοί, κατονομάζονται σε έκθεση του εισαγγελέα διαφθοράς στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για «ασαφείς και αβάσιμες κατηγορίες, οι οποίες στηρίζονται στις καταθέσεις τριών "προστατευόμενων" μαρτύρων».

Κάνει επίσης λόγο για δημιουργία ανησυχητικού προηγουμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως συμπληρώνει, «δύο πρώην πρωθυπουργοί διώκονται βάσει αβάσιμων ισχυρισμών από ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες».

Επαναλαμβάνει, δε, ότι στόχος του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του είναι να δυσφημίσουν τους αντιπάλους τους, δίχως να νοιάζονται για το ότι «τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η Ελληνική Δημοκρατία».

Ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρει εξάλλου ότι τον Φεβρουάριο ο γ.γ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας, προειδοποίησε την προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου, να μην εκφοβίζει τους δικαστές στην υπόθεση Novartis.

Επισημαίνει, δε, ότι αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ομολόγησε στο κοινοβούλιο πως επικοινώνησε με τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

«Η υπόθεση Novartis είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία μιας αποτυχημένης κυβέρνησης δημαγωγών που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους δημοκρατικούς θεσμούς για να εγκαθιδρύσουν στην Ελλάδα ένα λατινοαμερικάνικου τύπου, ανελεύθερο αριστερό καθεστώς στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να τους επιτραπεί να κερδίσουν» καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταφέρνει να κρύψει τον πανικό του ο κ. Σαμαράς

Για «ακροδεξιό παραλήρημα» του Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στους Financial Times.

Σε ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι «το ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, έχει ξεπεράσει, πλέον, τα σύνορα της χώρας. Όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τον πανικό του κάτω από τόνους εμφυλιοπολεμικής και ψυχροπολεμικής ρητορείας, δεν τα καταφέρνει. Ίσως γιατί γνωρίζει ότι, με αυτή την κυβέρνηση, όλοι είναι ίσοι έναντι του Νόμου, όσο “εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες” κι αν είναι».

«Μπορεί, βέβαια, για πολλοστή φορά να καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί να φαντάζεται προσπάθειες εγκαθίδρυσης λατινοαμερικάνικων καθεστώτων. Επισημαίνουμε, όμως, ότι στο άρθρο του στους Financial Times δεν αναφέρει ούτε λέξη για το FBI, αντιλαμβανόμενος ότι θα τον διαβάσουν και Αμερικάνοι...», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved