ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Οικονομία, Σκοπιανό και αυτοδιοικητικές εκλογές σε πρώτο πλάνο

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Οικονομία, Σκοπιανό και αυτοδιοικητικές εκλογές σε πρώτο πλάνο

ΣΥΡΙΖΑ | Ειδήσεις: Συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής (11/05/2018), το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα «καυτά» θέματα της πολιτικής, αλλά κυρίως της οικονομικής ατζέντας, με έμφαση στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων και του αφορολόγητου.

Η συνεδρίαση αναμένεται να διεξαχθεί στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, για τις εξελίξεις με τη διαπραγμάτευση και για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που εμφανίζονται προβληματισμένοι κι εκφράζουν ενστάσεις για τα μέτρα που καλείται να λάβει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της απέναντι στους Θεσμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη, ο οποίος έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της αναδιαπραγμάτευσης κάποιων όρων του ελληνικού προγράμματος, για να μην εφαρμοστούν, ιδίως στο τέλος του 2018, μέτρα που θα προκαλέσουν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί σήμερα και στις εξελίξεις αναφορικά με το Σκοπιανό, τη στιγμή που ξεκινά στην Αθήνα η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Βίζενγκραντ και των δυτικών Βαλκανίων, με τη συμμετοχή του Νίκου Κοτζιά.

Τέλος, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθεί και με το ζήτημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, με έμφαση στις κινήσεις εκείνες που θα επιτρέψουν το άνοιγμα του κυβερνώντος κόμματος προς την Κεντροαριστερά.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές είχαν στείλει μήνυμα τόσο προς τον Αλέξη Τσίπρα όσο και προς τη Φώφη Γεννηματά να υπερκεράσουν τις όποιες διαφωνίες τους και να τα «βρουν».

Διαβάστε σχετικά:

Σχετικές ειδήσεις