ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση – ανατροπή: Μειώνει συνεχώς τη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση – ανατροπή: Μειώνει συνεχώς τη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ρευστό το πολιτικό σκηνικό – Σε… σύγχυση οι ψηφοφόροι

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει πιάσει «ταβάνι» δημοσκοπικά και τα νούμερά της να… δυσκολεύονται να ανέβουν, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μία δημοσκοπική δυναμική όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουν οι κάλπες.

Το προηγούμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγούνταν σταθερά με διψήφια διαφορά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάλιστα να στηρίζεται από τους ερωτηθέντες πολίτες ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει, έστω και για τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, να κάνει ένα ντεμαράζ και να ρίχνει τη διαφορά κάτω από το 10%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής των κομμάτων διαμορφώνεται στο 8%.

Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 34% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 14% και ακολουθούν ΚΚΕ με 13%, Χρυσή Αυγή με 9%, Ένωση Κεντρώων με 7%, Ελληνική Λύση με 6%, Λαϊκή Ενότητα με 5% ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνουν Πλεύση Ελευθερίας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜεΡΑ25 και Εθνική Ενότητα.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσκοπικά έχει πιάσει κορυφή και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πιάσει μεγαλύτερα ποσοστά.

Από την άλλη, το κυβερνών κόμμα δείχνει να αντέχει, με σημαντικές απώλειες βέβαια, την ασφυκτική πίεση και τη φθορά της διακυβέρνησης.

Οι δημοσκοπήσεις που θα δημοσιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς, θα αποτυπώσουν τις τάσεις των πολιτών στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

Διαβάστε επίσης:

Σκοπιανό: Ύποπτα παιχνίδια από Ζάεφ - Δεν κάνει πίσω η Ελλάδα

Σχετικές ειδήσεις