ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «μαχαίρια» Γεροβασίλη - Παπακώστα: Γιατί «αρπάχτηκαν» οι δύο υπουργοί

Στα «μαχαίρια» Γεροβασίλη - Παπακώστα: Γιατί «αρπάχτηκαν» οι δύο υπουργοί

Επεισόδιο ανάμεσα στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, και την υφυπουργό, Κατερίνα Παπακώστα, σημειώθηκε την Τρίτη (30/10/2018) σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, αιτία της ένταση ανάμεσα στις δύο υπουργούς στάθηκαν οι επικείμενες κρίσεις των αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομία.

Η κυρία Παπακώστα φέρεται να διαφώνησε με την άμεση υλοποίηση των κρίσεων, σε αντίθεση με την κυρία Γεροβασίλη, η οποία είχε αναφέρει πρόσφατα ότι «οι κρίσεις θα γίνουν στην ώρα τους».

Σύμφωνα, πάντα, με τον ΣΚΑΪ, η θέση αυτή της κυρίας Γεροβασίλη εξόργισε την Κατερίνα Παπακώστα, η οποία φέρεται να απείλησε ακόμη και με παραίτηση.

Ο πρωθυπουργός και η υφυπουργός κανόνισαν να συναντηθούν στη Βουλή στις 12:00, ωστόσο η συνάντηση δεν έγινε τελικά.

Η κυρία Παπακώστα βρισκόταν στο εντευκτήριο, όπου συναντήθηκε με την κυρία Γεροβασίλη, σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια υποτυπώδης συναίνεση. Όμως αυτό τελικά δεν επιτεύχθηκε.

Έτσι, στις 17:35 το απόγευμα, αμέσως αφότου κατέβηκε από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε για 20 λεπτά με την Κατερίνα Παπακώστα, χωρίς όμως να βρεθεί και πάλι λύση. Αναμένεται νέος κύκλος συνεννοήσεων από την Τετάρτη (31/10/2018).

«Σε ευαίσθητα θέματα, επειδή πρόκειται για ένα κρίσιμο υπουργείο, τα όποια προβλήματα και διαφωνίες ανακύπτουν λύνονται με διάλογο και δίχως εντάσεις ανάμεσα σε υπουργό και υφυπουργό», σχολίαζαν κύκλοι της κυρίας Παπακώστα χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις πληροφορίες παραίτησής της.

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα (παραίτησης)», ανέφεραν από την πλευρά τους πηγές της κυρίας Γεροβασίλη.

«Το θέμα των κρίσεων δεν έχει αποφασιστεί, μένει ανοιχτό το θέμα της αναπλήρωσης του υπαρχηγού», δήλωσαν από την πλευρά τους πηγές της Αστυνομίας.