ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο Βούτσης φοβήθηκε παρέμβαση Μητσοτάκη και «πάγωσε» τις τροπολογίες

ΝΔ: Ο Βούτσης φοβήθηκε παρέμβαση Μητσοτάκη και «πάγωσε» τις τροπολογίες

Ανακοίνωση αναφορικά με τη διακοπή της συζήτησης στη Βουλή για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη βροχή υπουργικών τροπολογιών που κατατέθηκαν, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, εξαπολύοντας βολές στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και την κυβέρνηση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για ευτελισμό του Κοινοβουλίου, τονίζοντας πως «στο τελευταίο νομοσχέδιο του έτους για το μεταναστευτικό η κυβέρνηση διεκδίκησε το ρεκόρ Γκίνες καταθέτοντας 27 (!) άσχετες τροπολογίες για να κλείσει προφανώς όλα τα γραμμάτια που άφησε ανοιχτά το 2018. Πολλές μάλιστα από αυτές έφταναν στη Βουλή μέχρι και δύο λεπτά προ της έναρξης της συζήτησης και αφορούσαν την έγκριση υπουργικών δαπανών που είχαν απορριφθεί τους προηγούμενους μήνες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόλις έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητούσε το λόγο στην Ολομέλεια για να καταγγείλει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Βουλής ανέκρουσε πρύμναν και μετέθεσε για αύριο τη συζήτηση του κατά τα άλλα.. κατεπείγοντος νομοσχεδίου.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του κ. Βούτση που αντελήφθη προφανώς ότι ακόμη και ο συριζαϊκός ευτελισμός της Βουλής έχει τα όριά του», δηλώνουν οι πηγές της ΝΔ.

Σκηνικό έντασης στο Κοινοβούλιο

Κατά τη διάρκεια της συζήτηση, η ΝΔ και ΔΗΣΥ απείλησαν με αποχώρηση από τη συνεδρίαση κάνοντας λόγο για «πλυντήριο αδιαφάνειας και φωτογραφικών ρυθμίσεων» και καταγγέλλοντας ευτελισμό του Κοινοβουλίου, ενώ ΚΚΕ και Ποτάμι πέρασαν στην έξοδο παρά τις διευκρινίσεις Τσακαλώτουότι πιέζουν οι ημερομηνίες. Ο υπουργός Οικονομικών πάντως, αναγνώρισε το παράπονο των βουλευτών, «υπάρχει λόγος για παράπονο, δεν το αρνούμαι», είπε.

Μετά την «απειλή» Βούτση ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου μπορεί να ολοκληρωθεί αύριο, ακόμα και το Σάββατο ή αν χρειαστεί και στο ενδιάμεσο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα συνεχιστεί οδήγησε σε δεύτερες σκέψεις ΝΔ και ΔΗΣΥ. Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη, πως ήταν γνωστό από την Διάσκεψη των Προέδρων πως θα κατατίθεντο πολλές τροπολογίες στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Υπενθύμισε ακόμη, πως τέτοια εποχή, το 2014, είχαν κατατεθεί 114 τροπολογίες εκ των οποίων οι 43 ψηφίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση.

Αποτέλεσμα ήταν μετά την ένταση να διακοπεί η συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή.