ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Αστυνομικοί ήταν οι κουκουλοφόροι στη Βουλή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (vid)

Γεροβασίλη: Αστυνομικοί ήταν οι κουκουλοφόροι στη Βουλή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (vid)
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αναφερόμενη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της Κυριακής (20/1), η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή», το οποίο είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, διαβεβαιώνοντας πως η αστυνομία έδρασε αμυντικά, ενώ αποκάλυψε πως οι κουκουλοφόροι που αποτυπώνονται σε βίντεο πάνω από τα σκαλιά της Βουλής, ήταν αστυνομικοί της υπηρεσίας των επισήμων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1», η υπουργούς Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε εκτενώς στη δράση των αστυνομικών και καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν, εκτιμώντας ότι ορθώς χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να αμυνθούν.

«Ο τρόπος που αντέδρασε η αστυνομία ήταν ο ενδεδειγμένος για να έχουμε τα λιγότερα προβλήματα, χρησιμοποιήθηκαν τα πιο ήπια μέσα σε σχέση με τη βιαιότητα των περιστατικών» ανέφερε η υπουργός.

Αναφορικά με τους κουκουλοφόρους που καταγράφηκαν σε βίντεο να περνούν ανενόχλητοι, λίγο μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων, στο χώρο της Βουλής και να στέκονται δίπλα στις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, η κ. Γεροβασίλη, αποκάλυψε πως «είναι Έλληνες αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν».

Σημείωσε, ακόμα, ότι η συγκέντρωση για τη Μακεδονία δεν διαλύθηκε πριν την ώρα της εξαιτίας των επεισοδίων, εξηγώντας πως ρήψη δακρυγόνων υπήρξε περιμετρικά μεν της Βουλής, αλλά μόνο στα σημεία όπου εκδηλώθηκαν επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία.

«Ποτέ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος κάποιος, όταν υπάρχουν θέματα σε μια διαδήλωση (…) Ποτέ δεν είχαμε τόση βία και τόσο οργανωμένη επίθεση σε αστυνομικούς που φυλάσσουν το κοινοβούλιο, ήταν πρωτοφανές» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ότι υπήρξε σχέδιο διάλυσης του συλλαλητηρίου με εντολή της πολιτικής ηγεσίας.

«Έχουμε ανησυχητικά φαινόμενα και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να δούμε εάν, εξαιτίας της στάσης ορισμένων πολιτικών δυνάμενων, η άκρα δεξιά κερδίζει χώρο. Πρέπει όλοι να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία. Η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής αφήνουν χώρο στην άκρα δεξιά» σημείωσε, κάνοντας λόγο για «συμπόρευση».

«Είναι διχασμός να λέει η ΝΔ ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας πουλάει τη Μακεδονία» συμπλήρωσε η υπουργός. Καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε από ακροδεξιά στοιχεία στο συλλαλητήριο η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, ενώ τέλος ανέφερε ότι άτομα με κουκούλες που εικονίζονται σε βίντεο να κινούνται στο περιστύλιο της Βουλής είναι αστυνομικοί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο - ΣΟΚ από τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

«Θρίλερ» με διάσημο ποδοσφαιριστή: Χάθηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε

Είδηση – «βόμβα»: Πασίγνωστος τραγουδιστής συνελήφθη για βιασμό