ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν ξανάγινε: Δείτε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησε τη ΝΔ μέσα στη Βουλή

Δεν ξανάγινε: Δείτε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησε τη ΝΔ μέσα στη Βουλή

«Φωτιά» στη Βουλή έχει «ανάψει» η συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να εξαπολύουν πυρά εκατέρωθεν.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια, η οποία βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (23/01) σε εξέλιξη, υπήρξε μία σκηνή που προκάλεσε εντύπωση.

Ήταν η κοινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια απέναντι στην ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασαν σε χειροκροτήματα κατά την τοποθέτηση του κ. Δένδια, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να χειροκροτεί λίγο αργότερα τον Σταύρο Κοντονή.

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που έχει ως σύμβολό του τον αγκυλωτό σταυρό», ήταν τα λόγια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Αμέσως, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής τόνισε: «Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται απολύτως με τη θέση του εκπροσώπου της ΝΔ και αυτό είναι ένα μήνυμα ενότητας και Δημοκρατίας προς τον ελληνικό λαό απέναντι στους νεοναζί. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα θα μείνουν ως μαύρη σελίδα στη σελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου. Οι προδότες της Δημοκρατίας και του Έθνους μιλούν για το Έθνος και τη Δημοκρατία. Δεν τους επιτρέπουμε να υπερασπίζονται το Σύνταγμα. Αυτό το υπερασπίζονται οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου».

Την τοποθέτηση του κ. Κοντονή χειροκρότησε ο κ. Δένδιας καθώς και πολλοί βουλευτές της ΝΔ.

Σίγουρα πρόκειται για μία σπάνια στιγμή μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, και μάλιστα, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει σηκώσει πολιτική θύελλα.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις