ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίωρο τετ-α-τετ Τσίπρα - Ερντογάν: «Ψυχρές» χειραψίες, αμηχανία και «παγωμένα» χαμόγελα

Δίωρο τετ-α-τετ Τσίπρα - Ερντογάν: «Ψυχρές» χειραψίες, αμηχανία και «παγωμένα» χαμόγελα
Η πρώτη φωτογραφία από τη συνάντηση των δύο ηγετών
EUROKINISSI / ANDREA BONETTI

Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν | Τουρκία: Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:30 την Τρίτη (05/02/2019) η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία κράτησε περισσότερο από δύο ώρες. Αμέσως μετά άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή και των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα.

 

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ήταν έκδηλη η αμηχανία και η νευρικότητα των δύο πλευρών, με τα «παγωμένα» χαμόγελα να κυριαρχούν.

Τα πρώτα πλάνα από τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι»:

Λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν, o κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Φουάτ Οκτάι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Νωρίτερα, στις 15:30 της Τρίτης (5/2/2019) προσγειώθηκε το αεροπλάνο της ελληνικής κυβέρνησης στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

Τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν νωρίτερα στο αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι και η υπουργός Εμπορίου, Ρουχσάρ Πεκτζάν.

Στην ελληνική αποστολή, εκτός του πρωθυπουργού, συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει η σύντροφός του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Άγκυρα ξεκίνησε σε μία άκρως δύσκολη συγκυρία.

Το πρωί η Τουρκία επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έχουν λάβει άσυλο στη χώρα μας, προσφέροντας αμοιβή 700.000 ευρώ για τον καθένα, ενώ μόλις χθες ο εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν έθεσε στην ατζέντα τη φερόμενη «τουρκική μειονότητα» και το θέμα των νησιών και του Αιγαίου!

Διαβάστε επίσης:

Ξαφνικό «κανόνι»: Πτώχευση για γνωστή αεροπορική εταιρεία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Σε επιφυλακή για τη σφοδρή κακοκαιρία - Θα «ανοίξουν» οι ουρανοί

Σχετικές ειδήσεις